Alunecări de teren în Prahova. Şase gospodării sunt afectate, proprietarii ar putea fi evacuaţi

Șase gospodării din satul prahovean Țărculești, comuna Gornet Cricov, sunt afectate de o alunecare masivă de teren activată în urma precipitațiilor abundente din ultimele zile, proprietarii urmând a fi evacuați în funcție de evoluția fenomenului.

20 apr. 2017, 12:59
Alunecări de teren în Prahova. Şase gospodării sunt afectate, proprietarii ar putea fi evacuaţi

Alunecarea de teren măsoară, pe verticală, aproximativ 10 metri înălțime, aproximativ 350 metri lungime și aproximativ 45 de metri lățime.

„Alunecarea de teren a afectat 6 proprietăți, împrejmuiri distruse în totalitate, iar o anexă gospodărească este răsturnată în totalitate. Evoluția alunecării de teren poate afecta și locuințele celor 6 proprietari. (…) În funcție de evoluția alunecării de teren, se va proceda la evacuarea celor 5 persoane (4 adulți și un copil) din locuințele afectate, la căminul cultural din localitate, urmând ca prin ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență să li se asigure două din cele șase locuințe modulare existente la nivelul județului”, se arată într-o informare a ISU Prahova, potrivit Agerpres.

Conform sursei citate, după evaluarea în teren a pagubelor produse de alunecare, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a solicitat un expert pentru a efectua un studiu geotehnic, acesta apreciind că stabilizarea alunecării de teren este costisitoare, fiind nevoie de aproximativ 5,6 milioane lei, soluția identificată fiind aceea de strămutare a proprietarilor.