Alunecări de teren provocate de ploi torenţiale. Cel puţin 20 de persoane au murit GALERIE FOTO

Alunecările de teren provocate de ploi torenţiale au provocat moartea a peste 20 de persoane în vestul Kenyei, au anunţat sâmbătă oficiali locali, potrivit AFP.

23 nov. 2019, 13:29

Ploile torenţiale care s-au abătut în noaptea de vineri spre sâmbătă asupra regiunii West Pokot, la circa 350 de kilometri nord-vest de Nairobi, au dărâmat mai multe locuinţe.

„Au fost găsite 12 cadavre, iar căutările continuă”, a declarat presei comisarul districtului West Pokot, Apollo Okello. Doi copii au fost descoperiţi în viaţă printre dărâmături şi au fost transportaţi la spital, a adăugat oficialul, informează Agerpres.

Crucea Roşie a anunţat de asemenea existenţa „unor alunecări de teren masive” în diferite zone din district, menţionând că la faţa locului au fost trimise echipe de intervenţie. Potrivit poliţiştilor de pe teren, bilanţul s-ar putea agrava.

Kenya nu este singura ţară din Africa de Est afectată de intemperii. Precipitaţiile au dus la evacuarea a mii de persoane în Somalia, a inundat oraşe întregi în Sudanul de Sud şi a făcut zeci de morţi în Etiopia şi Tanzania, informează Agerpres.

Inundaţiile sunt un fenomen frecvent în regiune, dar, potrivit oamenilor de ştiinţă, un fenomen climatic centrat pe Oceanul Indian, cu o forţă fără precedent în ultimii ani, este cauza ploilor devastatoare din ultimele săptămâni.

În prezent, apele care mărginesc Africa de Est sunt mai calde decât temperaturile normale ale acestei perioade a anului, ceea ce duce la o evaporare accentuată, iar aerul umed care circulă spre continent se transformă apoi în precipitaţii.