Ambasada SUA, avertizare pentru Bulgaria: Ameninţare TERORISTĂ pentru transportul din Sofia UPDATE

Ambasada SUA din Bulgaria a anunțat că a primit informații despre o 'posibilă amenințare împotriva unei linii neprecizate de autobuz sau a unor linii de autobuz' din Sofia, recomandând cetățenilor americani să evite zona cunoscută ca Hotel Pliska (Bulevardul Șoseaua Țarigrad 87), a relatat joi portalul bulgar Novinite.com.

24 mart. 2016, 09:05
Ambasada SUA, avertizare pentru Bulgaria: Ameninţare TERORISTĂ pentru transportul din Sofia UPDATE

UPDATE: Guvernul bulgar a respins vehement ipoteza că ar exista o ameninţare de securitate vizând autobuzele din Sofia şi susţine că avertismentul Ambasadei Statelor Unite vine din răzbunarea personală a unui diplomat pentru o legătură sentimentală, relatează Reuters.

“Modul în care diplomaţii americani au divulgat informaţii obţinute de la omologii lor bulgari este inadmisibil şi incorect”, a declarat premierul bulgar Boiko Borisov.

“Vreau să asigur cetăţenii bulgari că statul anchetează orice ameninţare care îi vizează cetăţenii şi nu ar ascunde opiniei publice dacă ar exista şi cel mai mic pericol pentru viaţa sau sănătatea oamenilor”, a adăugat el.

După anunţul executivului de la Sofia, Ambasada a retras avertismentul, care a venit la numai două zile după ce kamikaze islamiştii au ucis cel puţin 31 de oameni la Bruxelles.

Ambasada Statelor Unite în Bulgaria a avertizat joi dimineaţă cetăţenii să evite nodurile aglomerate de transport din Sofia, din cauza unei posibile ameninţări vizând o linie de autobuz.

“Ambasada SUA a primit informaţii privind o posibilă ameninţare vizând o linie neprecizată de autobuz sau linii de autobuz din apropiere de hotelul Pliska”, a anunţat Ambasada într-un comunicat publicat pe pagina sa de Facebook.

Diplomaţii americani şi-au sfătuit cetăţenii să evite zona hotelului, situat pe unul dintre principalele bulevarde din Sofia.

O purtătoare de cuvânt a Ambasadei a confirmat autenticitatea comunicatului, dar nu a oferit alte detalii.

Avertizarea intervine la două zile după atentatele de la Bruxelles, care au vizat aeroportul internațional Zaventem și stația de metrou Maelbeek, situată în apropiere de sediul instituțiilor UE, atacuri teroriste care s-au soldat cu cel puțin 31 de morți și circa 300 de răniți.

Potrivit Dnevnik.bg, avertismentul misiunii diplomatice americane a fost confirmat ‘neoficial’.

Georgi Kostov, secretar de stat în Ministerul bulgar de Interne, a afirmat că nu există nicio ‘amenințare reală’ pentru cetățenii din zona respectivă, adăugând că avertismentul a venit nu de la ambasada SUA, ci din altă parte, dar nu a dorit să facă vreo precizare în acest sens.

Citeşte şi Strategii ŞOCANTE pentru bătrânul continent: ŞASE SUTE de JIHADIŞTI sunt gata să distrugă Europa

Cu toate acestea, edilul șef al Sofiei, Yordanka Fandakova, a dat asigurări că prezența poliției a fost întărită în regiune.

Hotelul Pliska, situat în cartierul Iztok din zona de est a Sofiei, este un nod important de transport, cu un număr mare de autobuze și troleibuze care staționează aici, precum și o linie de tramvai în apropiere. La numai zece minute de mers pe jos se află stația de metrou Frédéric Joliot-Curie.