Amănunte CUTREMURĂTOARE în cazul pădurarului ucis în Maramureş. Liviu Pop era ameninţat cu moartea şi urmărit de mult timp

Ancheta se complică în cazul pădurarului din Maramureș care a fost ucis de hoții de lemne. Dosarul a fost preluat de un alt procuror. O echipă România TV a mers chiar în Târgul Lăpuș, în locul în care s-a petrecut teribila crimă. Localnicii sunt speriați și sunt convinși că Liviu Pop a fost asasinat, chiar dacă cei trei principali suspecți spun că a fost vorba despre autoîmpușcare.

22 oct. 2019, 09:46
Amănunte CUTREMURĂTOARE în cazul pădurarului ucis în Maramureş. Liviu Pop era ameninţat cu moartea şi urmărit de mult timp

După moartea pădurarului Liviu Pop, anchetatorii au deschis dosar penal pentru omor și ultraj. Bărbatul a fost bătut cu sălbăticie și ucis cu propria armă de hoții de lemne. Este vorba despre trei bărbați pe care Liviu îi cunoștea.

„Se pare că l-a sunat cineva şi i-a spus că este cineva la furat de lemne. Acolo s a iscat un scandal, cineva a tras cu arma”, a declarat un localnic.

După șase zile de la tragedia din Târgul Lăpuș, urmele lăsate de teribila crimă mai sunt încă vizibile.

Toți cei trei suspecți au fost audiați de procurori, însă au fost lăsați liberi. Localnicii din zonă vorbesc despre o adevărată cârdășie între autoritățile statului și cei care fac tăieri ilegale de lemne. De-a lungul timpului au existat mulți pădurari care au căzut victime acestei procuroare pentru că au încercat să apere pădurea. 

„Aproape de fiecare data mi-a intocmit mie un dosar penal ori pentru purtare abuziva, ori pentru împiedicarea vânătorii. De fiecare data, in opinia mea, a tergiversat dosarul. Niciodata nu a reusit sa ma condamne”, a declarat pădurarul Mihai Timbuș, la România TV.

Presa din Maramureș a scos la iveală afacerile controversate cu lemn coordonate de clanul Muntean. Membrii acestei familii sunt cei care dictează viața comunității, spun localnicii. Cei trei bărbaţi care au intrat în conflict cu pădurarul, sunt acuzaţi de localnici că furau buşteni din pădure pentru familia Munteanu. 

Echipa România TV a mers pe urmele lăsate de căruța celor trei indivizi. În primă fază, anchetatorii spuneau că nu există furturi de lemne, însă echipa noastră a descoperit cu totul altceva. 

Anchetatorii vorbesc despre faptul ca nu pot sa demonstreze fapta silvica si asta pentru ca in caruta celor trei se aflau doar vreascuri. Totusi, realitatea combate ceea ce s-a intamplat. 

Conform unor surse, Liviu Pop era amenințat cu moartea și urmărit de mai mult timp, iar acum rudele se tem pentru viața lor. Oamenii nu au încredere în autoritățile locale, așa că au inițiat o petiție online prin care se cere mutarea anchetei la Parchetul de pe langa Înalta Curte de Casație și Justiție.