Amar și Poraditu din clanul Duduianu, săltați de mascați. Închiriau mașini de lux cu acte false, apoi le vindeau la dezmembrări

Polițiștii au făcut miercuri mai multe percheziții în județul Ilfov la persoane bănuite că închiriau mașini, folosindu-se de acte false, după care vindeau autoturismele la centre de dezmembrări auto. Vizați în acestă anchetă sunt membri ai clanului Duduianu. Potrivit unor surse, Nicolae Dumitrașcu, zis Amar, și Alexandru Poraditu au fost săltați de mascați și duși direct în arest.

16 mart. 2023, 10:55
Amar și Poraditu din clanul Duduianu, săltați de mascați. Închiriau mașini de lux cu acte false, apoi le vindeau la dezmembrări

Poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Furturi de Autovehicule au făcut miercuri patru percheziții în județul Ilfov. Cinci persoane suspectate într-un dosar de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals au fost săltat de mascați și duse la audieri, a transmis Poliția Capitalei. Suspecții închiriau mașini de lux cu acte false, apoi le vindeau la dezmembrări.

Citește și: Descinderi la clanul Duduienilor. Vizat este liderul acestora Ciprian, fratele lui Emi Pian. Graţian Duduianu: „Dacă trecem pe roşu, vin la noi mascaţii! Au percheziţionat casa, maşina şi nu au găsit nimic”

 

Amar Duduianu, săltat de mascați. Interlopul închiria mașini de lux cu acte false, apoi le vindea la dezmembrări

Potrivit anchetatorilor, ”în perioada noiembrie 2022 – prezent, mai multe persoane ar fi indus în eroare firme de rent-a-car din Capitală și din județele Constanța și Cluj, constând în aceea că, în urma încheierii contractelor de închiriere a autovehiculelor, ar fi folosit acte de identitate false, cu scopul de a intra în posesia mașinilor și a le valorifica fără drept, obținând astfel un folos patrimonial injust”.

Din cercetări, s-a stabilit că persoanele bănuite în acest dosar ar fi identificat pe internet anunțuri de închirieri autoturisme de lux, după care ar fi contactat telefonic reprezentanții societății de închirieri, recomandându-se cu identitate falsă, apoi, ar fi pus la dispoziție fotocopii ale cărții de identitate și ale permisului de conducere pe numele fals. De asemenea, ar fi solicitat fotografii cu autoturismele și efectuarea plății în numerar.

”Imediat ce autoturismele intrau în posesia bănuiților, ar fi fost verificate cu un sistem de detectare pentru aparate GPS și erau demontate, apoi ar fi fost transportate și valorificate la centre de dezmembrări auto de pe raza județelor Prahova, Buzău și Ilfov”, susțin polițiștii.

Citește și: Florin Salam reacţionează la ameninţările interlopului Anaser Duduianu: „Nu-mi place mesajul pe care mi l-ai dat, mi-ai dat de jurat pe copii”

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 75.000 de euro.

În baza mandatelor de aducere, persoanele vizate au fost conduse la audieri. Trei dintre ele au fost reținute pentru 24 de ore, iar două au fost arestate preventiv pentru 30 de zile. Cele două persoane arestate ar fi Nicolae Dumitrașcu, zis Amar, și de Alexandru Poraditu.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului Furturi de Autovehicule, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.