Ambasada Marii Britanii de la Ankara va fi închisă vineri din motive de securitate

Londra a anunţat că ambasada Marii Britanii din capitala turcă Ankara va fi închisă vineri, din motive de securitate, fară a oferi detalii suplimentare în această privinţă, informează Reuters online.

16 sept. 2016, 08:45
Ambasada Marii Britanii de la Ankara va fi închisă vineri din motive de securitate

„Ambasada Marii Britanii la Ankara va fi închisă pentru public vineri, 16 septembrie, din motive de securitate”, a informat joi seara Ministerul de Externe de la Londra, fără a face alte precizări.

Ambasada a fost închisă de luni până joi pentru sărbătoarea Eid al-Adha care a avut loc în această săptămână, aceasta fiind una dintre cele mai importante sărbători în religia musulmană.

Turcia a fost anul acesta scena mai multor atentate sângeroase, comise de militanţii islamişti, dar şi de separatiştii kurzi.

Ministerul de Externe de la Londra îi avertizează de asemenea pe cetăţeni britanici să evite deplasările la mai puţin de 10 km de graniţa turco-siriană şi la Diyarbakir, cel mai mare oraş cu populaţie majoritar kurdă din sud-estul Turciei, unde au avut loc mai multe incidente violente după reluarea confruntărilor între forţele de securitate turce şi militanţii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).