Accident cu români în Germania. MAE: Trei din cei zece români răniți sunt în stare gravă

Ambasada României la Berlin urmărește îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs la data de 29 octombrie 2018, în landul Schleswig-Holstein din Republica Federală Germania, incident soldat cu mai multe victime.

30 oct. 2018, 11:50
Accident cu români în Germania. MAE: Trei din cei zece români răniți sunt în stare gravă

Imediat după semnalarea cazului, misiunea diplomatică a efectuat demersuri pe lângă autoritățile locale pentru obținerea unor informații privind identitatea și cetățenia victimelor și starea de sănătate a acestora.

Potrivit datelor preliminare obținute de ambasadă, în urma accidentului zece cetățeni români au fost răniți. Dintre aceștia, trei au fost grav răniți și șapte au suferit răni ușoare, fiind transportați la unități medicale din zonă pentru acordarea de îngrijiri.

Până în prezent, la nivelul ambasadei nu au fost receptionate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest caz.

Citeşte şi Accident cu români în Germania. Microbuzul în care se aflau s-a răsturnat. Precizări de la Ambasada din Berlin

Precizăm faptul că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Berlin: + 49 30 21239555, +49 30 21239514, +49 30 21239516, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suportal Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +49 16 090884680.

Ambasada României la Berlin monitorizează cu prioritate situația, menține legătura cu autoritățile locale și este pregătită să acorde asistență consulară, în limita competențelor, dacă situația o va impune.


loading...