Ambasada SUA, alertă după creşterea numărului de infecţii cu variola maimuţei în România. Recomandări stricte pentru cei care vor să viziteze ţara noastră

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite a emis, miercuri, o alertă sanitară din cauza infecţiilor cu variola maimuţei, valabilă inclusiv în România.

29 iun. 2022, 16:35
Ambasada SUA, alertă după creşterea numărului de infecţii cu variola maimuţei în România. Recomandări stricte pentru cei care vor să viziteze ţara noastră

Ambasada SUA la Bucureşti a lansat un avertisment, în condiţiile în care România a diagnosticat 11 pacienţi cu variola maimuţei.

Ambasada SUA, alertă după creşterea numărului de infecţii cu variola maimuţei în România. Recomandări stricte pentru americanii care vin în vizită în ţara noastră

Călătorii trebuie să evite:

Contactul apropiat cu persoanele bolnave, inclusiv cele cu leziuni tegumentare sau genitale.

Contactul cu animale moarte sau vii, cum ar fi mamifere mici, inclusiv rozătoare, şi primate (maimuţe).

Să mănânce sau să gătească carne de vânat sau să folosească produse derivate din animale provenind din Africa (creme, loţiuni, pudre).

Contactul cu materiale contaminate, folosite de persoane infectate, cum ar fi îmbrăcăminte, lenjerii de pat sau materiale medicale, sau care au intrat în contact cu persoane infectate.

Riscul pentru publicul general este limitat, dar ar trebui să apelaţi la asistenţă medicală dacă dezvoltaţi simptome noi, ca iritaţii inexplicabile ale pielii, leziuni, cu sau fără febră şi frisoane, şi să evitaţi contactul cu alte persoane. Dacă este posibil, sunaţi înainte de a merge la o unitate medicală. Dacă  nu puteţi suna înainte, spuneţi unui membru al personalului medical că prezentaţi risc de variola maimuţei.

Dacă sunteţi bolnav şi există riscul să fiţi infectat cu variola maimuţei, amânaţi călătoriile cu transportul public până aveţi permisiunea unui medic sau a unei instituţii de sănătate publică.

Centrul de asistenţă:

U.S. Embassy Bucharest, Romania
Tel: +40-21-270-6000
E-mail: [email protected]
Website: ro.usembassy.gov
State Department – Consular Affairs
888-407-4747 or 202-501-4444