Ambasada SUA, despre votul în cazul Voicu-Păun: Nu ar trebui să se abuzeze de imunitatea parlamentară

Ambasada Statelor Unite la Bucureşti afirmă că reducerea corupţiei este esenţială pentru dezvoltarea şi securitatea României şi nu ar trebui să se abuzeze de imunitatea parlamentară pentru a fi protejaţi indivizi de responsabilitate.

17 feb. 2016, 20:48
Ambasada SUA, despre votul în cazul Voicu-Păun:  Nu ar trebui să se abuzeze de imunitatea parlamentară

„Deşi nu comentăm cazuri individuale, un principiu de bază al democraţiei este că toţi oamenii sunt egali în faţa legii. Nu ar trebui să se abuzeze de imunitatea parlamentară pentru a-i proteja pe indivizi de responsabilitate.

Investigaţiile în cazurile de corupţie ar trebui să fie lăsate să se desfăşoare, astfel încât justiţia să se poată realiza în mod corespunzător”, se afirmă în poziţia Ambasadei SUA citată de Agerpres.

Miercuri, plenul Camerei Deputaţilor a respins cererile DNA pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării deputatului PSD Mădălin Voicu.

Citeşte şi:  Deputaţii au respins cererile DNA de reţinere şi arestare a lui Mădălin Voicu. Parlamentarul nu poate fi arestat

În cazul deputatului Nicolae Păun, a fost aprobată reţinerea, însă ulterior şedinţa Camerei a fost suspendată din lipsă de cvorum. A doua cerere pentru Păun, privind arestarea, va fi dezbătută şi votată miercurea viitoare. Cei doi sunt acuzaţi de comiterea mai multor infracţiuni de corupţie.