Ambasada SUA la Chişinău, despre alegerile prezidenţiale: Alegerile au fost competitive, cu respectarea libertăților fundamentale

Ambasada SUA la Chișinău a preluat concluziile misiunii de observatori OSCE privind alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, pe care le califică drept competitive, cu respectarea libertăților fundamentale. Ambasada SUA susține că guvernul american este disponibil să colaboreze cu autoritățile din Republica Moldova, scrie site-tul Deschide.md.

16 nov. 2016, 12:38
Ambasada SUA la Chişinău, despre alegerile prezidenţiale: Alegerile au fost competitive, cu respectarea libertăților fundamentale

„Conform concluziilor preliminare ale misiunii de observatori OSCE/ODIHR, alegerile au fost competitive, cu respectarea libertăților fundamentale.

Noi înțelegem că există acuzații de nereguli. Procesul electoral se va încheia odată ce Curtea Constituțională va valida rezultatul final.

Guvernul SUA se angajează să colaboreze cu autoritățile Republicii Moldova în susținerea unei guvernări eficiente și responsabile pentru poporul Moldovei. Așteptăm să conlucrăm cu președintele ales în această privință”, este mesajul emis de către Ambasada SUA la Chișinău.

Maia Sandu a anunţat că va contesta alegerile la Curtea Constituţională, spunând că au fost fraudate. Ea şi-a chemat concetăţenii să depună cât mai multe dovezi şi contestaţii împotriva organizării alegerilor de duminică. 

Citeşte şi: Maia Sandu lansează o petiţie pentru anularea alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova