Ambasada SUA: Orice acuzaţii de încălcare a legii de către demnitari guvernamentali trebuie cercetate

Ambasada SUA la Bucureşti precizează, în legătură cu ancheta penală în care este implicat premierul Victor Ponta, că ”orice acuzaţii de încălcare a legii de către demnitari guvernamentali trebuie cercetate pe deplin şi fără interferenţe, iar legea trebuie să se aplice în mod egal în cazul tuturor”.

09 iun. 2015, 07:54
Ambasada SUA: Orice acuzaţii de încălcare a legii de către demnitari guvernamentali trebuie cercetate

“Aşa cum am spus anterior, nu comentăm cazuri individuale. Orice acuzaţii de încălcare a legii de către demnitari guvernamentali trebuie cercetate pe deplin şi fără interferenţe, iar legea trebuie să se aplice în mod egal în cazul tuturor.

Instituţiile judiciare şi cele ale statului de drept trebuie să îşi poată desfăşura activitatea complet independent şi trebuie să se respecte întru totul atât legislaţia românească, cât şi principiul unui proces echitabil”, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei SUA la Bucureşti, remis RomaniaTV.net.

Victor Ponta află marţi dacă rămâne fără imunitate. Deputaţii s-au întrunit, în şedinţa de plen, pentru a dezbate şi vota solicitarea de începere a urmăririi penale. DNA a cerut Camerei Deputaţilor avizarea începerii urmăririi penale pe numele premierului Victor Ponta pentru conflict de interese.

Citeşte şi: Un europarlamentar cere AUDIEREA lui Victor Ponta în PE: „Trebuie să dea socoteală”

De asemenea, Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. Deputaţii jurişti au respins luni cererea procurorilor.

Citeşte şi: Victor Ponta: Dintr-o criza politică şi instabilitate ar avea de câştigat Rusia sau un dusman al României