Ambasada SUA salută eforturile Guvernului Ponta de a organiza alegerile din diaspora

Măsurile anunţate de Guvern pentru eficientizare votului românilor din Diaspora sunt apreciate de reprezentanţii ambasadei SUA la Bucureşti care au declarat: "Apreciem angajamentul autorităţilor responsabile de a revizui procedurile şi de a face corecțiile necesare pentru a se asigura ca toţi cetăţenii îşi pot exercita dreptul la vot în acord cu Constituția şi legea."

05 nov. 2014, 10:36
Ambasada SUA salută eforturile Guvernului Ponta de a organiza alegerile din diaspora

„Daca nu poate un român (n.r. din Diaspora) să voteze, plecaţi toţi”, le-a transmis premierul Victor Ponta celor din conducerea MAE. Premierul a mai declarat că toţi oamenii de top din MAE vor fi în zonele unde s-au sesizat probleme în primul tur al alegerilor prezidenţiale: Paris, Londra, Viena, Munchen.

„Fiecare cetăţean român, oriunde s-ar afla acesta, trebuie să-şi exercite dreptul de vot. Este inadmisibil să nu poată să voteze” a declarat candidatul la preşedinţie Victor Ponta a doua zi după primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Măsurile anunţate de Guvern pentru eficientizare votului românilor din Diaspora sunt apreciate de reprezentanţii ambasadei SUA la Bucureşti care au declarat: „Apreciem angajamentul autorităţilor responsabile de a revizui procedurile şi de a face corecțiile necesare pentru a se asigura ca toţi cetăţenii îşi pot exercita dreptul la vot în acord cu Constituția şi legea.”

Premierul Victor Ponta a anunţat că numărul de cabine de vot va creşte în localităţile unde s-au înregistrat probleme la votul din această duminică. Din fondul de rezervă se vor aloca toate sumele necesare pentru creşterea numărului de cabine, a personalului de vot.

Declaraţia pe propria răspundere care a crescut timpul de vot pentru toţi electorii din străinătate va putea fi descărcată de pe Internet şi completată înainte de intrarea în secţie. Numărul membrilor din comisiile de votare va putea fi completat de personal furnizat de MAE, până la limita maximă, în cazul în care unii dintre cei desemnați inițial lipsesc.

Mesajul transmis de Victor Ponta este că se va face tot ceea ce şine de Guvern şi de instituțiile guvernamentale pentru ca în 16 noiembrie să nu existe nici măcar un singur cetățean care nu a reușit să voteze.