Hans Klemm, despre Legea DEFĂIMĂRII: Protejarea libertăţii de exprimare, un aspect fundamental al democraţiei

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm, afirmă luni, într-o declarație transmisă AGERPRES, referindu-se la proiectul de lege privind promovarea demnității umane și toleranței față de diferențele de grup, că protejarea libertății de exprimare este un aspect fundamental al unei societăți democratice sănătoase.

15 feb. 2016, 10:14
Hans Klemm, despre Legea DEFĂIMĂRII: Protejarea libertăţii de exprimare, un aspect fundamental al democraţiei

„Referitor la proiectul legislativ cu titlul ‘Proiect de Lege privind promovarea demnității umane și toleranței față de diferențele de grup’, politica Guvernului Statelor Unite ale Americii este clară. Protejarea libertății de exprimare, chiar și în cazurile în care exprimarea aleasă ofensează, este un aspect fundamental al unei societăți democratice sănătoase. Condamnăm discriminarea și ura, dar în același timp ne opunem legilor care interzic exprimarea ofensatoare cu prețul libertății de exprimare. Așa cum a declarat președintele Obama: ‘Cea mai puternică armă împotriva discursului instigator la ură nu este reprimarea, ci libertatea de exprimare, voci ale toleranței care se ridică împreună împotriva bigotismului'”, subliniază Hans Klemm.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, cel mai înjurat politician pe Facebook. Legea Defăimării i-a adus peste 4.000 de comentarii negative

Legea defăimării, iniţiată de şeful PSD Liviu Dragnea, a stârnit un val de proteste în rândul societăţii civile şi în mediul online.

PNL a anunţat că va ataca la CCR actul normativ dacă este adoptat. Proiectul a fost scos de pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor, săptămâna trecută, urmând ca discuţiile să fie reluate în aceste zile.