Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, rechemat de urgenţă. O maşină a ambasadei a fost prinsă cu peste 300 de kilograme de steroizi

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguţă, a fost rechemat în ţară de Guvernul de la Chişinău. Decizia vine în contextul în care în microbuzul Ambasadei au fost descoperite nu mai puţin de 350 de kilograme de steroizi anabolizanţi.

11 dec. 2020, 18:58
Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, rechemat de urgenţă. O maşină a ambasadei a fost prinsă cu peste 300 de kilograme de steroizi
Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, rechemat de urgenţă

Microbuzul Ambasadei Republicii Moldova la Moscova a fost oprit, pe 5 decembrie, la vama Palanca, de la graniţa cu Ucraina, în timp ce se îndrepta spre Rusia, notează agenţia Unimedia.

foto: customs.gov.md

Surse din cadrul autorităţilor vamale din Moldova au precizat că steroizii descoperiţi în microbuzul Ambasadei au o valoare de piaţă de aproape o milioane de lei moldoveneşti (aproape 390.000 de euro).

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, rechemat de urgenţă. Scandalul diplomatic, declanşat după descoperirea de la vamă

Guvernul de la Chişinău, condus de Ion Chicu, a decis să-l recheme pe Andrei Neguţă.

„Este clar că acest proiect vine în urma actului rușinos care a fost depistat cu câteva zile în urmă. Este clar că este responsabilitatea cel puțin indirectă a conducătorului misiunii diplomatice”, a declarat premierul Ion Chicu care a cerut ministrului de Externe să ia măsuri privind cazurile de contrabandă, conform www.zdg.md.

foto: customs.gov.md

La rândul său, preşedintele Igor Dodon a reacţionat dur.

„Aceasta este o ruşine pentru Moldova”, a spus Dodon.

Preşedintele moldovean în exerciţiu a mai spus că că ambasadorul va fi sancţionat dacă se va dovedi că a avut vreo implicare în acest caz.

Citeşte şi: Traian Băsescu ar putea obţine din nou cetăţenia moldoveneasă. Ce spune Maia Sandu

De altfel, Dodon a anunţat că l-a propus pe deputatul socialist Vladimir Golovatiuc pentru funcţia de ambasador al Republicii Moldova la Moscova.

„Toţi recunosc că este o persoană foarte profesionistă, a fost şi profesor la universitatea din Sankt Petersburg. Este persoana acre poate asigura un nou nivel al relaţiilor cu Federaţia Rusă”, a declarat Igor Dodon, conform Adevărul.

Dodon a spus că speră foarte mult că Golovatiuc va deveni ambasador în Rusia. Vladimir Golovatiuc este economist de profesie. Din 2014 este deputat în Parlament din partea PSRM.

Citeşte şi: Protest de amploare organizat de Maia Sandu la Chişinău: „Dodon încearcă să dea foc la ţară”