Ambasadorul rus în Marea Britanie avertizează cu privire la o baie de sânge în Ucraina. Avertismente dure din partea Moscovei

Ambasadorul rus în Marea Britanie, Andrei Kelin, a avertizat cu privire la o „baie de sânge” în Ucraina și a promis un răspuns dur al ţării sale dacă Kievul îşi va muta trupele în regiunea Donbas.

19 apr. 2021, 11:26
Ambasadorul rus în Marea Britanie avertizează cu privire la o baie de sânge în Ucraina. Avertismente dure din partea Moscovei

Andrei Kelin, deşi a avertizat cu privire la o posibilă baie de sânge, a declarat, pe de altă parte, că ţara sa nu are “nicio intenție” în sensul unui conflict militar la scară largă, în pofida tensiunilor progresive dintre Rusia şi Ucraina. Kievul și Moscova se învinovățesc reciproc pentru ciocnirile cu o frecvenţă din ce în ce mai mare din regiunea estică a Donbasului, unde trupele ucrainene s-au luptat cu forțele susținute de Rusia într-un război despre care Kievul susține că a ucis 14.000 de oameni din 2014.

În ultima lună, Vladimir Putin a trimis zeci de mii de soldați și arme la granița cu Ucraina, alimentând temerile unei escaladări militare. În acest sens, Andrei Kelin a declarat în emisiunea BBC, Andrew Marr Show: “Dacă guvernul ucrainean decide să mute trupele în Donbass – să facă o baie de sânge acolo și să ucidă ruși – atunci neîindoios vom răspunde”.

Televiziunea de stat rusă a anunțat că preluarea regiunii de la granița cu Ucraina a fost “inevitabilă”. O nouă înregistrare difuzată de Rusia Today arată trupe și vehicule rusești alăturându-se unei potențiale forțe de atac în Krasnodar, Kursk, Volgograd și alte regiuni.

Citeşte şi Rusia extinde linia frontului, în conflictul cu Ucraina. Mii de militari au fost mobilizaţi în Transnistria, iar 15 nave de război au fost transferate în Marea Neagră

Margarita Simonyan, directoarea Rusia Today, a declarat că comportamentul Occidentului referitor la sancțiuni, în frunte cu SUA, care se poartă “ca un fel de Moș Crăciun pus pe antidepresive sau opioide”, a avut un rol de incitare asupra Kremlinului de a câștiga un contro total asupra Donbassului, regiunea unde se vorbește limba rusă din estul Ucrainei,

Mai mult, cred că acest dar este inevitabil. Sper mult că va costa doar puțin sânge sau se va vărsa foarte puțin sânge ca în Crimeea, dar este clar inevitabil”, a declarat Simonyan la Rossiya 1 Tv, potrivit Evenimentul Zilei. În plus, ea a declarat că sancțiunile Occidentului sunt utile Rusiei întrucât au dus la modernizarea rapidă a agriculturii țării.

Între timp, navele de război ale Marii Britanii au fost trimise la Marea Neagră, pe fondul tensiunilor dintre Ucraina și Rusia. Un distrugător tip 45 echipat cu rachete anti-aviație și o fregată anti-submarin tip 23 au părăsit grupul de luptă transportator al Royal Navy din Marea Mediterană prin Bosfor, pătrunzând în Marea Neagră. Avioanele invizibile RAF F-35B și elicoptere detectoare de submarine Merlin se vor grupa rapid pe ambarcațiunile grupului de forță, în vreme ce transportatorul HMS Queen Elizabeth urmează să sprjine navele de război de la Marea Neagră.

Citeşte şi Secretarul de stat al SUA ameninţă direct Rusia: „Vor exista consecinţe, în caz de agresiune asupra Ucrainei”