Ambasadorul rus la OSCE: Nu există soldaţi ruşi în Ucraina

Ambasadorul Rusiei la Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), Andrei Kelin, a declarat joi la Viena că ''nu există soldaţi ruşi în Ucraina'', relatează AFP, EFE şi Itar-Tass, potrivit Agerpres.

28 aug. 2014, 14:31
Ambasadorul rus la OSCE: Nu există soldaţi ruşi în Ucraina

”Am spus în mod clar că nu există o participare a armatei ruse (în Ucraina). Noi nu furnizăm niciun fel de echipamente militare acolo”, a declarat ambasadorul Rusiei la Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), Andrei Kelin, după o reuniune a OSCE.

Diplomatul rus s-a limitat să menţioneze doar unitatea de circa ”zece” soldaţi despre care Kievul a anunţat că i-a arestat marţi şi despre care Moscova a dat asigurări că ei se aflau în Ucraina în mod neintenţionat.

Ucraina a denunţat joi, după reuniunea OSCE de la Viena, ”o invazie directă” de trupe ruse în estul ţării. ”Situaţia s-a agravat în mod semnificativ. Am înregistrat o invazie directă de forţe militare ruse în regiunile din estul Ucrainei”, a declarat ambasadorul Kievului, Igor Prokopciuk, menţionând ”cucerirea de către trupele regulate ruse a oraşului Novoazovsk şi a multor altor oraşe din apropiere”.

OSCE, o instituţie creată în timpul Războiului Rece şi care funcţionează pe baza consensului, a avut, de la declanşarea crizei ucrainene, un rol de spaţiu de dialog între Rusia, Ucraina şi puterile occidentale.