Ambasadorul Rusiei în SUA avertizează că Washingtonul se îndreaptă spre o confruntare armată directă cu Kremlinul

Mitch McConnell, care conduce minoritatea republicană în Senatul SUA, a cerut administraţiei Biden să ofere Ucrainei mai multe arme letale, inclusiv rachete ATACM, potrivit agenţiei de presă Ukrinform.

15 sept. 2022, 14:45
Ambasadorul Rusiei în SUA avertizează că Washingtonul se îndreaptă spre o confruntare armată directă cu Kremlinul

„Ucrainenii au nevoie de mai multe arme decât le oferim noi. Trebuie să înceapă să le obţină mai repede şi au nevoie de noi capabilităţi, cum ar fi rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, drone mari şi tancuri”, a spus senatorul, într-un discurs la Congresul SUA.

Moscova a declarat ieri că „dacă Kievul primeşte” rachetele cu rază lungă de acţiune pe care le-a cerut Statelor Unite „ar însemna implicarea directă a SUA într-o confruntare militară cu Rusia”, conform ambasadorului rus în SUA, Anatoli Antonov.

„Este deosebit de îngrijorător faptul că, de multe luni, Ucraina solicită furnizarea de ATACMS, concepute să lovească ţinte la o distanţă de până la 300 de kilometri”, a adăugat Antonov.

Trupele din Rusia au lansat, joi, un nou atac cu rachete asupra oraşului ucrainean Krivi Rih, din regiunea Dnipropetrovsk, orașul natal al președintelui Volodimir Zelenski.

Alerta de raid aerian a fost declanşată în toată regiunea, potrivit șeful administrației militare a oraşului, Oleksandr Vilkul.

Atacul a avut loc în jurul orei prânzului. Canalele locale de Telegram transmit că s-au auzit explozii dinspre centrul orașului, transmite Rador. Agenția RBC notează că este al doilea atac rusesc la Krivi Rih în ultimele 24 de ore.

Citeşte şi: Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene a sosit la Kiev, în a treia sa vizită de la începutul războiului