Ambasadorul Rusiei în Turcia, împuşcat la o expoziţie de artă. Diplomatul a murit. Agresorul său a fost ucis UPDATE

Ambasadorul Rusiei în Turcia, Andrei Karlov, a fost împuşcat luni, în timp ce participa la o expoziţie, în oraşul Ankara, diplomatul fiind transportat la spital cu răni grave. Diplomatul a murit, anunţă agenţiile de presă.

19 dec. 2016, 16:28

UPDATE Comitetul de Anchetă al Federației Ruse a deschis dosar penal cu privire la asasinarea ambasadorului rus în Turcia, Andrei Karlov, informează agențiile de presă ruse. ‘A fost deschis dosar penal în baza articolului 360 al Codului Penal al Federației Ruse: atac asupra unui unui reprezentant al unui stat străin, care se bucură de apărare de stat’, a anunțat purtătorul de cuvânt al Comitetului de Anchetă, Svetlana Petrenko. Acest articol vizează răspunderea pentru atacuri de tip terorist.

UPDATE MAE rus califică uciderea ambasadorului rus la Ankara drept atac terorist. Calificăm cele întâmplate drept atac terorist. Ne aflăm în legătură permanentă cu autoritățile turce, de la care am primit asigurări că va fi desfășurată o anchetă minuțioasă multilaterală. Ucigașii vor fi pedepsiți”, a declarat purtătoarea de cuvânt a MAE rus.

UPDATE Atacatorul care era poliţist a strigat: „Nu uitaţi de Alep!” Vladimir Putin a convocat şefii serviciilor de securitate

UPDATE Atacatorul era îmbrăcat în costum cu cravată şi a strigat în limba arabă, „Allahu Akbar”(„Dumnezeu este mare”), în timp ce avea loc atacul. Bărbatul a mai spus câteva cuvinte şi în limba rusă, potrivit Associated Press. De asemenea, el a stricat câteva dintre fotografiile care atârnau pe pereţii expoziţiei.

UPDATE Agresorul s-a prezentat ca fiind ofiţer de poliţie când a intrat în expoziţie, a informat o sursă militară agenţia Interfax.

UPDATE Ambasadorul Rusiei la Ankara, Andrei Karlov, a murit în urma rănilor suferite în atacul armat, informează agenția de presă RIA, citată de Reuters.

Ambasadorul Andrei Karlov, a fost împușcat în spate de un individ înarmat în timp ce ținea un discurs la deschiderea unei expoziții de fotografie, transmit agențiile de presă internaționale. Atacatorul a fost împușcat de către forțele de ordine turce, conform agenției Anadolu citată de Reuters.

Conform cotidianului Hurriet, incidentul a fost urmat de un schimb de focuri între atacator și forțele de ordine. De asemenea, publicația mai scrie că bărbatul înarmat ar fi strigat slogane islamiste înainte de a-l împușca pe ambasador.

 Ambasadorul Rusiei în Turcia a fost împuşcat la Ankara, iar diplomatul este în stare critică.

Andrei Karlov a fost împuşcat în timp ce participa la o expoziţie în cadrul Galeriei de Artă Contemporană din Ankara, a transmis Ambasada Rusiei, citată de site-ul agenţiei Tass.

Conform postului CNN Türk, Andrei Karlov este în stare critică. În atac au fost rănite alte trei persoane, relatează postul NTV.

Există suspiciuni că atacul are caracter terorist islamist, relatează ziarul Hurriyet.

Agenţia de ştiri TASS care citează martori oculari a informat că, la început, s-au auzit focuri de armă, iar atacatorul ar fi strigat de trei ori „Ieşiţi afară!”, trăgând cîte un glonţ în aer la fiecare avertisment, înainte de a trage în ambasador, după cum a confirmat şi ziarul turc Hurriyet.

Canalul turc de ştiri NTV a confirmat că trei persoane au mai fost rănite în atacul ce l-a vizat pe ambasador.

Trupele speciale au înconjurat clădirea în care a avut loc atacul şi îl caută pe atacator.

Atacul a avut loc în ajunul vizitei ministrului de externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, la Moscova, pentru consultări cu omologii săi rus și iranian cu privire la Siria.

 

 

.