Ambasadorul SUA, despre scrisoarea lui Cioabă: Trump ar prefera probabil ca americanii să construiască zidul

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a declarat marți, la o întâlnire cu presa la Galați, că nu avea cunoștință despre scrisoarea autointitulatului rege internațional al romilor, Dorin Cioabă, către președintele Donald Trump prin care îi transmite că romii vor să muncească la construirea zidului dintre SUA și Mexic, dar că probabil liderul de la Casa Albă ar prefera ca americanii să construiască acest lucru.

31 ian. 2017, 16:59
Ambasadorul SUA, despre scrisoarea lui Cioabă: Trump ar prefera probabil ca americanii să construiască zidul

Este o noutate pentru mine, nu cunoșteam acest lucru (scrisoarea lui Cioabă către Trump n.red.) Nu pot să comentez, însă pot spune că din declarațiile anterioare ale președintelui Trump probabil că ar prefera ca americanii să construiască acest lucru (zidul dintre SUA și Mexic n.red.)„, a spus ambasadorul SUA, Hans Klemm, potrivit Agerpres.

Autointitulatul rege internațional al romilor, Dorin Cioabă, i-a transmis o scrisoare președintelui american Donald Trump în care precizează că romii vor să muncească la construirea zidului dintre SUA și Mexic, deoarece aceștia nu au de lucru și situația lor financiară este ”foarte precară”.

Cioabă îi mai spune președintelui Trump că romii, care sunt buni meșteșugari în prelucrarea fierului, se oferă să lucreze la un preț scăzut.

”Cu ocazia învestirii dumneavoastră în funcția de Președinte al Statelor Unite ale Americii, națiunea romilor pe care o reprezint vă transmite să aveți putere în munca ce o veți depune, iar Dumnezeu să vă Binecuvânteze deciziile pe care le veți lua cu privire la pace și prosperitate la nivel internațional. Totodată doresc să vă asigurăm că națiunea pe care o reprezint vă poate sprijini în proiectele dumneavoastră; iar prima ofertă de colaborare pe care o lansăm este aceea de a executa, împreună cu membrii etniei, zidul dintre America și Mexic. Oferta de execuție este la un preț scăzut datorită faptului că națiunea romă nu are de lucru iar situația financiară a romilor este foarte precară. Nu în utimul rând vă aducem la cunoștință că romii sunt buni meșteșugari în prelucrarea fierului, putând astfel executa și proiecta lucrarea pe care doriți să o realizați”, se arată în scrisoare.

Președintele american Donald Trump a semnat pe 25 ianuarie ordinul executiv privind construcția unui zid la granița dintre Statele Unite ale Americii și Mexic, care are o lungime de aproximativ 3.200 de kilometri. Președintele SUA a afirmat, într-un interviu difuzat recent de televiziunea ABC News, că lucrările la zidul de la frontieră vor începe în următoarele șase luni, iar planificarea acestora va demara imediat.