Ambasadorul SUA în Panama nu-l mai suportă pe preşedintele Donald Trump. Ce urmează să se întâmple

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Panama, diplomat de carieră şi fost pilot de elicopter al Marinei militare, şi-a anunţat demisia din funcţie, explicând că nu mai poate servi sub administraţia preşedintelui Donald Trump, informează Reuters.

12 ian. 2018, 21:07
Ambasadorul SUA în Panama nu-l mai suportă pe preşedintele Donald Trump. Ce urmează să se întâmple

‘În calitate de funcţionar diplomatic de rang inferior, am semnat un jurământ de a-l servi cu loialitate pe preşedinte şi administraţia sa într-un mod apolitic, chiar şi atunci când s-ar putea să nu fiu de acord cu anumite politici’, a explicat John Freely pentru Reuters, citând din scrisoarea sa de demisie.

‘Instructorii mei mi-au arătat în mod clar că, dacă aş considera că nu pot face acest lucru, aş fi obligat să iau decizia de onoare de a demisiona. Acel moment a venit’, a adăugat diplomatul, potrivit Agerpres.

Citeşte şi De ce îi forţează Rusia pe jurnalişti să se înregistreza ca agenţi străini. Ce scopuri urmăreşte Putin

Potrivit agenţiei Reuters, o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat a confirmat plecarea ambasadorului Freely din funcţie, precizând că acesta ‘a informat Casa Albă, Departamentul de Stat şi guvernul din Panama despre decizia sa de a demisiona din motive personale, efectivă de la data de 9 martie a acestui an’.