Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, după ce opt militari români au fost răniţi în Afganistan: „Am aflat cu regret”

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a spus, marţi, că a aflat cu regret că opt militari din Batalionul 30 Protecţia Forţei "Vulturii Carpaţilor" din Câmpulung Muscel au fost răniţi în Afganistan, menţionând totodată că aceştia au parte de toată aprecierea sa.

01 mai 2018, 09:17
Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, după ce opt militari români au fost răniţi în Afganistan: „Am aflat cu regret”

“Am aflat cu regret că opt militari români au fost răniţi în atacul de luni din Afganistan. Transmit aprecierea mea, şi pe cea a Statelor Unite, pentru serviciul lor în cadrul misiunii NATO din Afganistan. Aceşti români curajoşi au participat la numeroase misiuni în Afganistan şi Kosovo, pentru a aduce libertate şi democraţie în zone grav afectate de război. Le transmitem însănătoşire grabnică. Potrivit relatărilor, acelaşi atac ar fi ucis 11 copii afgani. Gândurile noastre sunt şi alături de familiile acestora”, spune Hans Klemm într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a ambasadei SUA.

Opt militari din Batalionul 30 Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor” din Câmpulung Muscel au fost răniţi luni, în Afganistan, după ce au fost prinşi într-un atac cu maşină capcană, anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

„Opt militari din Batalionului 30 Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor” din Câmpulung Muscel au fost răniţi luni, 30 aprilie, în Afganistan, în jurul orei 9.00, potriuvit Mediafax.

ora României, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate, fiind ţinta unui autovehicul capcană (VBIED – Vehicle-Borne Improvised Explosive Device)”, anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN), într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Mesaje de încurajare pentru militarii români răniţi în Afganistan au transmis şi preşedintele Klaus Iohannis, dar şi premierul Viorica Dăncilă.

„Am aflat astăzi cu profundă durere despre atentatul din Afganistan soldat cu pierderi de vieţi omeneşti, printre care şi copii. În urma acestui tragic eveniment, opt militari români, aflaţi în teatrul de operaţii din Afganistan, au fost răniţi. Le urez însănătoşire grabnică şi multă putere lor şi familiilor acestora în aceste momente de grea încercare. Le suntem alături militarilor noştri care ne reprezintă ţara cu profesionalism şi dedicare în cele mai periculoase zone din lume, pentru menţinerea păcii şi asigurarea securităţii internaţionale”, a spus Klaus Iohannis într-un comunicat.

„M-a întristat profund vestea atentatelor din Afganistan, în urma cărora şi-au pierdut viaţa civili, inclusiv copii, iar opt militari români au fost răniţi. Gândurile mele se îndreaptă către toţi cei care au avut de suferit de pe urma acestor evenimente tragice”, transmite şi premierul Viorica Dăncilă într-un comunicat remis MEDIAFAX.


loading...