Ambasadorul turc în România: Situaţia din Turcia este sub control. Cei care au încercat lovitura de stat sunt criminali

Ambasadorul Turciei în România, Osman Koray Ertas, a declarat sâmbătă că situația din țara sa este sub control, cu câteva limitări la granițe, și i-a catalogat pe cei care au încercat lovitura de stat drept "criminali" care au atentat la securitatea statului.

16 iul. 2016, 07:56
Ambasadorul turc în România: Situaţia din Turcia este sub control. Cei care au încercat lovitura de stat sunt criminali

„Situația este sub control. Ieri a fost un mic grup (…) din cadrul armatei. Vor fi proceduri judiciare și după acestea vom ști cu siguranță cine este în spate. Procurorii cred că este un grup clandestin terorist din cadrul armatei. Vestea bună este că toate partidele, atât Puterea cât și Opoziția, cât și opinia publică îmbrățișează democrația”, a afirmat Osman Koray Ertas la sediul ambasadei de la București.

El a susținut că aceia care au încercat lovitura de stat sunt „criminali care au atentat la valorile noastre, la securitatea noastră”.

„Președintele și Guvernul nostru sunt la locurile lor, sunt în siguranță. Suntem mândri de liderii noștri, de conducerea noastră. (…) Sunt câteva limitări la granițe. (…) Țara este sigură, sunt câteva probleme în câteva locuri”, a spus oficialul turc.

El a arătat că mai mult de 60 de oameni au murit vineri seară în Turcia și că există mulți răniți. De asemenea, oficialul turc a indicat că peste 700 de militari au fost arestați în legătură cu acest puci.

Ambasadorul turc a menționat că cei care au venit vineri seară la Ambasada Turciei și-au arătat sprijinul pentru această țară, pentru democrație.

Potrivit acestuia, liniile de comunicații cu Turcia sunt deschise.