Ambulanţă răsturnată în urma unui accident înfiorător în Vrancea. O pacientă cu COVID-19 a murit

O pacientă infectată cu noul coronavirus (COVID-19) a murit, marţi seara, după ce ambulanţa cu care era transferată de al Buzău la Bacău a intrat într-un cap de pod şi s-a răsturnat. Accidentul înfiorător a avut loc pe E85, în localitatea Mărăşeşti din Vrancea.

16 feb. 2021, 21:45
Ambulanţă răsturnată în urma unui accident înfiorător în Vrancea. O pacientă cu COVID-19 a murit

Ambulanţă răsturnată în urma unui accident înfiorător în Vrancea. Autosanitara transporta o pacientă infectată cu COVID-19 de la Buzău la Bacău.

„Prin apel 112, a fost sesizat faptul că pe DN2-E85, la Mărăşeşti, o ambulanţă care transporta o pacientă s-a răsturnat pe partea carosabilă. Ambulanţa transfera pacienta de la Buzău la Bacău. Din nefericire, a rezultat decesul pacientei şi rănirea a două persoane care făceau parte din echipaj”, a precizat IPJ Vrancea, conform Agerpres.

Citeşte şi: Raed Arafat intervine în cazul părinţilor umiliţi după ce au sunat la 112. A fost deschisă anchetă la Serviciul de Ambulanţă Cluj

La faţa locului au intervenit mai multe echipaje de ambulanţă, însă pacienta care era intubată nu a mai putut fi salvată.

„Ambulanţa transporta un pacient COVID-19 pozitiv, intubat, spre Buhuşi. În urma accidentului, pacienta a murit, iar medicul de pe ambulanţă a suferit un traumatism cervical şi traumatism de membru inferior, fiind preluată şi transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani. Şoferul şi ambulanţierul nu au suferit traume”, a declarat, purtătorul de cuvânt al SAJ Vrancea, Marinela Preda, conform sursei citate.

Ambulanţă răsturnată în urma unui accident înfiorător în Vrancea. Explicaţiile poliţiştilor

Din primele verificări, poliţiştii spun că, în zona căii ferate care traversează DN2-E85, şoferul ambulanţei a pierdut controlul şi s-a răsturnat şi apoi s-a ciocnit de un cap de pod aflat pe sensul opus de mers.

Potrivit sursei citate, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Pe 9 februarie, o ambulanță care transporta un pacient la spitalul din municipiul Medgidia s-a răsturnat, iar trei persoane au fost rănite. Incidentul s-a petrecut pe DJ 381, la ieşire din localitatea Valea Dacilor.

Conform purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, dr. Claudia Tatarici, în urma producerii accidentului rutier, pacientul, asistentul şi ambulanţierul au fost transportaţi cu alte autospeciale ale SAJ la spitalul din Medgidia, victimele fiind stabile din punct de vedere medical.

Ambulanţa s-a răsturnat după ce şoferul ar fi încercat să evite un animal aflat pe carosabil, au transmis reprezentanții SAJ.

Cadrele medicale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă au precizat că ambulanţa răsturnată transporta un pacient la Spitalul Medgidia (persoană infectată cu SARS-CoV-2, potrivit surselo noastre). Atât pacientul, cât şi asistentul, respectiv şoferul ambulanţei au fost răniţi, dar sunt conştienţi, stabili. Ei au fost preluaţi de alte ambulanţe şi transportaţi la Spitalul Medgidia, potrivit focuspress.

Citeşte şi: Ambulanță aflată în drum spre spital, răsturnată din cauza unui animal ieșit în drum. Sunt trei victime