Amenda pentru șoferii care nu plătesc taxa de pod la Fetești, de 10 ori mai mare decât tariful normal

Pentru a trece podul de peste Dunăre de la Feteşti, conducătorii auto trebuie să plătească o taxă de peaj. Amenda este de 10 ori mai mare decât taxa de trecere pentru șoferii care nu o plătesc în timp util.

12 ian. 2024, 22:12
Amenda pentru șoferii care nu plătesc taxa de pod la Fetești, de 10 ori mai mare decât tariful normal

Orice șofer contravenient poate fi depistat cu ușurință, întrucât Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a instalat camere de supraveghere în mai multe puncte de pe autostrada A2.

În cazul în care au uitat să achite taxa de pod de la Feteşti, conducătorii auto au la dispoziţie posibilitatea să-şi aducă aminte până la ora 24 a zilei următoare trecerii pe pod, scrie Antena3.

Amenda pentru neachitarea taxei de pod de la Feteşti creşte în funcţie de capacitatea autovehiculului.

Citește și: Pensii 2024. Descarcă actele necesare pentru: pensionare, pensie de urmaş, de invaliditate, recalculare, evaluare

Astfel că, pentru autoturisme, o trecere pe podul de la Feteşti costă 13 lei, iar amenda în cazul neachitării acesteia este de minim 130 de lei, prin urmare, de 10 ori mai mare decât taxa de peaj.

Aşadar, în cazul autovehiculului care are între 9 şi 23 de locuri sau între 3,5 şi 12 tone, amenda este cuprinsă între 470 şi 940 de lei. În cazul autovehiculului care are mai mult de 23 de locuri sau mai mult de 12 tone, amenda este cuprinsă între 640 şi 1.280 de lei.

În cazul autovehiculului care are mai mult de 12 tone minim patru axe, amenda de pod de la Feteşti este cuprinsă între 910 şi 1.820 de lei.

Citește și: EXCLUSIV | Victor Ciutacu, sceptic cu privire la viitorul politicii românești. Vedetele din țară, potențiali candidați pentru reforma clasei politice. ”Ar fi, totuși, prea mult!”