Amendă uriaşă pentru un bărbat din Buzău care a abandonat şapte căţei. Polițiștii s-au autosesizat în urma unui video devenit viral

Un buzoian a primit o amendă de 12.000 de lei pentru că a abandonat şapte căţei, după ce poliţiştii s-au autosesizat în urma apariţiei unor imagini pe reţelele de socializare.

26 iul. 2022, 17:21
Amendă uriaşă pentru un bărbat din Buzău care a abandonat şapte căţei. Polițiștii s-au autosesizat în urma unui video devenit viral

Şapte căţei abandonaţi şi-au găsit adăpost la scurt timp după ce poliţiştii au intrat pe fir. Un buzoian de 53 de ani din localitatea Luciu a fost surprins în timp ce abandona mai mulţi pui de câine. Înregistrarea a devenit virală, iar poliţiştii de Biroul pentru Protecţia Animalelor s-au sesizat din oficiu. Aceştia au descoperit că bărbatul a abandonat animăluţele în două zile consecutive în zona unei autogări. Acţiunile bărbatului au fost surprinse şi de sistemul de monitorizare video.

Cei şapte căţei abandonaţi sunt în siguranţă

Trei dintre căţei au fost plasaţi în adăpost de către reprezentanţii Biroului pentru Protecţia Animalelor, conform procedurilor legale în vigoare, iar alţi patru au fost adoptaţi de un buzoian, scrie g4media.ro.

Citeste si Drama unui tânăr abandonat de prieteni pe munte. Şi-a scris CNP-ul şi numele pe picior, convins că va muri

Bărbatul s-a ales cu sancţiuni contravenţionale în valoare de 12.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, respectiv OUG 155/2001 privind sterilizarea şi microciparea câinilor.

Poliţiştii atenţionează că abandonul constă în lăsarea unui animal aflat în proprietatea şi îngrijirea omului, pe domeniul public, fără hrană, adăpost şi tratament medical. Fapta constituie contravenţie şi se sancţionează, conform cadrului legislativ actualizat, cu amendă între 3000 şi 12.000 de lei.

Citeste si Imaginea care a emoționat tot internetul! O cățelușă a fost abandonată lângă un rucsac cu mâncare și jucăriile ei favorite. Stăpânul a lăsat și un bilet prin care și-a explicat gestul