Ameninţare cu bombă: Un aeroport şi mai multe staţii de autobuz din Rusia, EVACUATE

O ameninţare cu bombă transmisă prin telefon a alertat poliţia şi serviciile de securitate din estul îndepărtat al Rusiei, potrivit presei ruse.

09 mart. 2016, 09:41
Ameninţare cu bombă: Un aeroport şi mai multe staţii de autobuz din Rusia, EVACUATE

După ameninţarea cu bombă, poliţia şi serviciile secrete ruse au încearcat să dea de urma persoanei care a transmis telefonic ameninţarea cu bombă, miercuri dimineaţa.

O persoană necunoscută informase că în aeroport, în staţiile de autobuz şi în cele de cale ferată din localitatea Kabarovsk, din Estul îndepărtat al Rusiei, au fost puşi explozibili, a informat poliţia locală citată de rt.com.

Forţele de securitate au evacuat obiectivele ameninţate cu bombă şi au cercetat zonele respective folosindu-se şi de câinii detectivi special dresaţi pentru a depista eventualii explozibili. Apelul anonim de ameninţare cu bombă a vizat şi un alt oraş din districtul central Petropavlovsk-Kamchatsky.

Citeşte şi Alertă cu BOMBĂ pe aeroport, în Crimeea. 700 de oameni au fost evacuaţi

În final s-a dovedit că alerta cu bombă a fost falsă. Mai mult decât atât, persoana care a lansat ameninţările pare să nu fi fost un localnic, deoarece acesta s-a referit şi la şine de cale ferată, neştiind că prin zona ameninţată nu există nicio cale ferată.