Ameninţare teroristă la Arad: Mobilizare impresionantă de forţe după ce a fost anunţată o bombă la 112

Desfășurare impresionantă de forțe la Catedrala Ortodoxă Nouă din Arad, după ce o persoană neidentificată a anunțat că acolo s-ar afla o bombă.

01 iul. 2018, 15:15
Ameninţare teroristă la Arad: Mobilizare impresionantă de forţe după ce a fost anunţată o bombă la 112

Zeci de polițiști, pompieri, jandarmi și paramedici au înconjurat clădirea Catedralei Ortodoxe Noi din Arad, din zona Podgoria. Totul, după ce o persoană încă neidentificată ar fi anunțat prezența unei bombe în incinta clădirii. Autoritățile au organizat un perimetru de siguranță, evacuând zona de curioșii adunați să vadă ce se întâmplă.

Din informații neoficiale – pentru că nimeni nu a confirmat sau infirmat, în mod oficial ce se întâmplă la Catedrală – prezența unei bombe în biserică ar fi fost anunțată la 112 în jurul orei 22, iar până la miezul nopții, echipa specializată de pirotehnişti a SRI, care trebuie să vină de la Timișoara, încă nu a reușit să ajungă la fața locului. Totuși, căutările au avansat cu angajați ai Inspectoratului de Poliție al Județului Arad, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad și ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad. Aceștia au putut fi văzuți căutând cu lanternele inclusiv în spațiile verzi din jurul catedralei. De asemenea, s-a apelat la ajutorul unui câine polițist special antrenat pentru astfel de situații, în încercarea de a găsi coletul suspect.

Între timp, un motociclist care trecea prin zonă a accelerat agresiv motocicleta pe care se afla alături de o altă persoană, lucru ce i-a determinat pe cei din echipajul de Poliție Rutieră aflat la fața locului să pornească în urmărirea lor. Aceștia i-au ajuns din urmă, i-au oprit, i-au identificat și i-au sancționat pentru deranjarea liniștii și ordinii publice, cu o mie de lei. Acest lucru ce i-a făcut pe cei câteva zeci de curioși adunați la Catedrală să îi răsplătească pe polițiști cu aplauze. După miezul nopții, doi șoferi curioși, ambii fiind distrași de desfășurarea de forțe, nu au mai fost atenți la drum și și-au tamponat mașinile.

La aproape trei ore de la momentul în care s-a anunțat prezența unei bombe în zona Catedralei, după ce echipele au căutat continuu în interiorul și în perimetrul clădirii, aceștia au stabilit că nu există nicio amenințare, așa că s-au retras.