Ameninţare teroristă la bordul unui avion Boeing 707

Un Boeing 707 al companiei charter poloneze Enter Air a aterizat de urgenţă, vineri seara, la Praga, după ce un pasager a ameninţat că va detona o bombă, a informat Ministerul de Interne din Cehia. 

31 dec. 2016, 10:16

Poliţia cehă a anunţat ulterior că „bărbatul care ameninţase că va detona o bombă în avion a fost arestat de poliţie”, a informat Milan Chovanec prin intermediul postului public de televiziune. El a mai precizat că bărbatul este pononez, ca dealtfel majoritatea călătorilor aflată în cursa respectivă, scrie presa poloneză, citată de AFP.

Citeşte şi Alertă falsă cu bombă la Moscova. Mii de persoane au fost evacuate din trei staţii de tren UPDATE

La rândul său, purtătorul de cuvânt al controlorilor aerieni, Richard Klima, din Praga, a declarat că aparatul făcea un zbor între Las Palmas (Spania) şi Varşovia şi că a aterizat la Praga la cererea pilotului aparatului.

În momentul ameninţării cu bombă, în avion se aflau aproximativ 160 de persoane. Acestea au fost evacuate din avion şi au petrecut noaptea la Praga, în timp ce avionul în care se aflau a fost supus uui control de securitate amănunţit, a mai precizat ministrul de Interne ceh.