Ameninţări cu moartea în dosarul în care un bătrân este anchetat că şi-a vândut biletele de tren gratuite

Cazul veteranului Vasile Curecheriu, de 91 de ani, din comuna Lunca, trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani pentru înşelăciune, după ce ar fi folosit nelegal mai multe bilete de călătorie gratuite cu trenul, a generat situaţii incredibile. Subiectul a fost preluat de mai multe mijloace de comunicare, însă, în urma opiniilor exprimate, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani au ajuns să fie ameninţaţi cu moartea.

26 oct. 2017, 11:25
Ameninţări cu moartea în dosarul în care un bătrân este anchetat că şi-a vândut biletele de tren gratuite

„Astăzi am sesizat instituţia la care lucrez privind săvârşirea infracţiunii de ultraj judiciar, în urma ameninţării cu moartea prin împuşcare în cap, de către o persoană de sex feminin, pe motiv că unitatea de parchet local la care lucrez nu i-a anchetat pe politicienii corupţi şi l-a trimis în judecată pe Curecheriu Vasile. Ameninţarea a venit în urma articolului din Cronicipebune”, a declarat procurorul Nicoleta Arpinte, purtător de cuvânt în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, scrie monitorulbt.ro.

Citeşte şi Bătrân de 91 de ani trimis în judecată pentru că vindea biletele de tren gratuite: Duceam oameni până la Bucureşti şi luam şi eu ceva

Având în vedere situaţia creată, procurorii botoşăneni au solicitat ca dosarul să fie preluat de o altă unitate, urmând să fie înaintat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Totodată, procurorii botoşăneni spun că vor face plângere şi la Consiliul Naţional al Audiovizualului pentru o serie de emisiuni realizate de televiziunile naţionale în care a fost dezbătut acelaşi caz şi în care ar fi fost lansate informaţii nereale.

Citeşte şi O adolescentă de 17 ani din Timiş, acuzată că şi-ar fi împins iubitul din tren, trimisă în judecată

Afacere cu tichete de călătorie

Născut pe 1 decembrie 1926, Vasile Curecheriu a fost trimis în judecată luna aceasta, după ce ar fi făcut un obicei din a cumpăra tichetele gratuite de călătorie oferite de stat veteranilor, cu care a călătorit la Bucureşti încasând diverse sume de bani de la cei pe care îi lua drept însoţitori. Anchetatorii au dispus măsura după ce bătrânul, care a fost anchetat penal în alte 10 situaţii asemănătoare, a fost scos de sub urmărire penală de mai multe ori, dar soluţiile au fost infirmate de instanţa de judecată, în urma intervenţiilor celor de la Societatea Naţională Căile Ferate Române sau Administraţia Finanţelor Publice, care au considerat că prejudiciul creat de vârstnic ar fi destul de mare.