Ameninţări de RĂZBOI: „Contraofensiva armatei se va concentra pe o lovitură dură”

Coreea de Nord a anunţat, miercuri, că nu mai consideră necesar să negocieze cu Statele Unite, acuzând Washingtonul că plănuieşte să înlăture regimul şi ameninţând că va riposta folosindu-şi toate resursele militare şi cibernetice, relatează agenţia sud-coreeană Yonhap, în pagina electronică.

04 feb. 2015, 13:13
Ameninţări de RĂZBOI: „Contraofensiva armatei se va concentra pe o lovitură dură”

„Acum că strategia militară a gangsterilor imperialişti americani împotriva DPRK (Republica Populară Democrată Coreeană – n.red.) se apropie de stadiul declanşării unui război de agresiune, contraofensiva armatei şi a poporului DPRK se va concentra pe o lovitură dură împotriva Statelor Unite”, se arată într-un comunicat publicat în limba engleză.

De obicei, Coreea de Nord caută să intensifice tensiunile înaintea exerciţiilor militare americano-sud-coreene, care încep de regulă în martie. În acest an, Phenianul s-a oferit să suspende testele nucleare dacă Washingtonul anulează exerciţiile.

„Este decizia armatei şi poporului DPRK de a nu mai sta la masa negocierilor cu SUA devreme ce aceasta din urmă încearcă să zdrobească ideologia sa şi să distrugă sistemul său social”, afirmă comunicatul citat de Mediafax.

Phenianul a avertizat, de asemenea, că va lua măsuri de retorsiune, folosind orice mijloc posibil, inclusiv armele nucleare şi capacităţile cibernetice. În plus, acesta l-a criticat pe preşedintele american, Barack Obama, pentru introducerea unor sancţiuni suplimentare împotriva Coreei de Nord şi pentru că a afirmat public că ţara se îndreaptă către colaps.

Într-un interviu difuzat pe YouTube la 22 ianuarie, preşedintele american a vorbit despre o posibilă prăbuşire a regimului nord-coreean.