Amenzi de peste 800 de lei pentru şoferii din România. Greşeala pentru care pot rămâne şi fără certificat de înmatriculare

Șoferii din România riscă să primească amenzi de peste 800 de lei și să rămână fără certificat de înmatriculare, în cazul în care sunt prinși circulând ilegal cu mașini cumpărate din străinătate.

26 feb. 2019, 06:00
Amenzi de peste 800 de lei pentru şoferii din România. Greşeala pentru care pot rămâne şi fără certificat de înmatriculare

Mai exact, șoferii riscă aceste amenzi și reținerea certificatului de înmatriculare în cazul în care sunt prinși circulând cu mașini la care au montat piese omologate, pentru a trece examenul RAR sau ITP, scrie a1.ro.

Citeşte şi Şi-a drogat iubita şi a dus-o în dormitor cu un singur scop. Ce a aflat tânăra a doua zi

Unele mașini cumpărate din străinătate au dotări neomologate în România, precum semnalizare roşie în loc de galbenă ori tobe de eşapament zgomotoase.

Inspectorii îi avertizează pe șoferi că pot fi amendaţi în trafic dacă semnalizarea maşinii sau toba de eşapament nu sunt autorizate în România.

Montarea pe vehicule a unor lumini de altă intensitate sau altă culoare, a altor lumini, a unor dispozitive sonore necorespunzătoare sau a altor accesorii neomologate se sancţionează cu amendă de 870 de lei şi cu reţinerea certificatului de înmatriculare.