Amenzi record pentru nerespectarea curăţeniei. Bucureştenii ar putea scoate din buzunar până la 5.000 de lei

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, anunţă că va aplica amenzi de până la 5.000 de lei pentru nerespectarea curăţeniei. De asemenea, administraţia va monta alături de producătorul de tutun British American Tobacco 300 de scrumiere în intersecţii, pieţe şi staţiile de transport în comun.

01 oct. 2019, 13:16
Amenzi record pentru nerespectarea curăţeniei. Bucureştenii ar putea scoate din buzunar până la 5.000 de lei

”Nu încurajez fumatul, nu acesta este scopul. Însă sunt oameni care fumează şi trebuie să le creeăm condiţii. Iar păstrarea curăţeniei ne priveşte pe toţi cei care ne dorim civilizaţie. Este treaba fiecăruia să menţinem curăţenia”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, în cadrul unei conferinţe de presă, citat de News.ro.

Edilul a subliniat că sancţiunile pentru nerespectarea curăţeniei sunt între 2.000 şi 5.000 lei. Primăria Sectorului 3 aplică 100 de amenzi pe zi, a mai precizat edilul.

Primarul Negoiţă a mai spus că amenzile nu pot fi date în baza dovezilor de pe camerele video.

”Legislaţia din România în Ev Mediu, nu putem amenda şoferii pe care îi surprindem pe cameră că aruncă chiştoace pe jos. Dar când îi prindem în fapt îi amendăm. Campania lansată alături de BAT completează demersurile Primăriei Sectorului 3 pentru un #SectorCurat, fiind, şi de această dată, primii în România care implementăm un sistem modern de colectare a resturilor de ţigarete şi transformarea lor în ceva util. Economia circulară este esenţială, iar marile oraşe ale lumii adoptă proceduri moderne în această direcţie”, a mai spus el.

În mare parte, scrumierele sunt deja montate, în zone aglomerate precum pieţe, intersecţii, staţii de transport în comun.

”Mucurile de ţigară vor fi colectate selectiv şi valorificate energetic, o premieră în România. Credem în alegeri informate şi asumate şi mai credem că fiecare dintre noi are un rol în asigurarea unui oraş curat. Tocmai de aceea, îndeosebi acum când tehnologia permite valorificarea energetică a chiştoacelor, vrem să încurajăm fumătorii să-şi arunce chiştoacele acolo unde le este locul: în scrumiere, nu pe stradă”, a declarat Ileana Dumitru, director juridic şi relaţii publice, British American Tobacco Aria Europa Centrală şi de Sud.

Urmează ca în viitor campania să fie dezvoltată şi în alte zone din Capitală, afirmă ea, precizând că se poartă discuţii şi cu alte municipalităţi.