TICHETE DE MASĂ 2019. Amenzi URIAŞE pentru cei care folosesc bonuri de masă. Vezi dacă te numeri printre cei vizaţi

Tichetele de masa sunt reglementate de Legea 165/2018, un act normativ menit sa simplifice procedura de acordare si de folosire a acestora.

13 feb. 2019, 14:09

Potrivit acestui act normativ, numarul bonurilor de masa care pot fi folosite de o persoana trebuie sa fie direct proportional cu numarul zilelor lucrate intr-o luna.  Atlfel, beneficiarii acestor bonuri risca sa fie amedati cu 0,5 puncte de amenada, adica 72,5 lei, in conditiile in care punctul de amenda la ora actuala este de 145 de lei.

Citeşte şi SALARII MAJORATE cu 25%, indemnizaţie de hrană şi spor de suprasolicitare. Banii intră în conturi peste câteva zile

Tichetele folosite in alt scop decit cel prevazut si pentru care a fost emis aduce o amenda de 1,5 puncte, adica 217,5 lei.

Cei care vand dar si cumpara tichete sunt amendati cu 3 puncte, respectiv 435 de lei.

Unitatile de cazare care accepta tichetele de la alte persoane decat cele care sunt inscrise pe tichete sunt amendate cu 7 puncte, adica 1.015 lei.

Totodata, firmele care nu dau tichete aferente sau nu alimentează cardurile pentru perioada lucrată sau eliberează tichete care nu conțin toate informațiile necesare pot fi si ele amendate cu 2.030 de lei.

INDEMNIZAŢIE DE HRANĂ de 347 lei pe lună. De când primesc bugetarii banii pentru BONURILE DE MASĂ