Amenzi uriaşe pentru gunoaie aruncate și grătare în locuri neamenajate. Avertismentul şefului Gărzii de Mediu de Paşte

Românii care obişnuiesc să încingă grătarele la pădure de Paşte şi 1 Mai riscă amenzi uriaşe pentru gunoaiele aruncate la voia întâmplării. Şeful Gărzii de Mediu îndeamnă la responsabilitate.

30 apr. 2021, 10:42
Amenzi uriaşe pentru gunoaie aruncate și grătare în locuri neamenajate. Avertismentul şefului Gărzii de Mediu de Paşte
Amenzi uriaşe pentru gunoaie aruncate și grătare în locuri neamenajate. Avertismentul şefului Gărzii de Mediu de Paşte

Amenzi uriaşe pentru gunoaie aruncate și grătare în locuri neamenajate. În preajma Sărbătorilor Pascale, şeful Gărzii de Mediu îi îndeamnă pe români să fie responsabili faţă de deșeurile pe care le aruncă, aceasta fiind și cea mai mare problemă a acestor zile.

Amenzi uriaşe pentru gunoaie aruncate și grătare în locuri neamenajate

Citeşte şi COD RUTIER 2021. Amenzi uriaşe pentru şoferii care îşi ţin „cel mai bun prieten” pe locul din faţă

Cei care aruncă gunoaiele în afara spaţiilor amendajate riscă amenzi cuprinse între 100 de lei și 2.000 de lei, în timp ce românii care aruncă ţigări, chibrituri sau obiecte aprinse riscă amenzi de până la 3.000 de lei.

Octavian Berceanu, comisarul-șef al Gărzii de Mediu, îi îndeamnă pe români să fie cât mai responsabili față de deșeurile pe care le aruncă, aceasta fiind și cea mai mare problemă a acestor zile.

Comisarul reamintește că este important ca deşeurile trebuie să fie colectate separat, pe categorii – plastic, hârtie, biodegradabile.

„Să nu aruncăm hârtii, să nu aruncăm deșeuri în apă, să nu hrănim animale sălbatice sau să lăsăm mâncare la locul respectiv”, a declarat Octavian Berceanu, potrivit Digi24. 

Octavian Berceanu: Este o diferenţă enormă între generaţii

Șeful Gărzii de Mediu spune că este, totuși, „o diferență enormă” între generații.

„Generațiile tinere, pe care eu îmi pariez toți banii, sunt mult mai apropiate de mediu și au grijă cu fiecare bucățică pe care o aruncă, strâng la sfârșit. În mod normal, în zonele de picnic merg oameni din toate generațiile, de la copii la bătrâni. Eu mizez pe cei tineri să aibă conștiința atât de dezvoltată, încât să strângă și după cei care n-au strâns.

Vom avea acțiuni, eu zic că educative, pentru că nu vrem să dăm amenzi decât în cazuri extreme, vom avea acțiuni în teren, împreună cu jandarmeria și poliția, și la munte, și la mare. Deja negociem locurile în care să mergem, astfel încât să putem să influențăm conștientul colectiv că doar prin munca noastră conștientă de a scoate gunoaiele și deșeurile putem să avem curat pe spațiile verzi. E unica șansă, nu vine din afară nimeni să ne ajute”, a subliniat șeful Gărzii de Mediu.

Citeşte şi Cel mai modern studiu vine cu rezultate alarmante: Poluarea aerului creşte semnificativ riscul de infertilitate