Amenzi uriașe pentru turiștii care rămân pe pârtiile din Sinaia după închiderea acestora

Autoritățile din Sinaia au decis să dea amenzi uriașe turiștilor care stau pe pârtie după încheierea programului de funcționare a instalațiilor de transport pe cablu.

24 dec. 2020, 00:25
Amenzi uriașe pentru turiștii care rămân pe pârtiile din Sinaia după închiderea acestora

Astfel, turiștii de pe Valea Prahovei care nu respectă regulile stabilite pentru domeniul schiabil al stațiunii și rămân pe pârtii peste program vor primi amenzi de 2.500 de lei.

„Decizia vine în urma cresterii numărului de persoane care refuză să coboare de pe munte spre sfârșitul programului de lucru al operatorilor instalațiilor pe cablu, chiar dacă exista informări cu privire la orele de funcționare. În plus, există turiști a căror viață nu este pusă în pericol, dar care solicită intervenția echipajului Salvamont Sinaia la mult timp după terminarea programului de lucru al instalațiilor pe cablu”, informează Primăria Sinaia într-un comunicat dat publicității miercuri.

Primarul orașului, Vlad Oprea, a declarat că ar vrea ca turistii să fie în siguranta pe pârtiile din statiune, motiv pentru care a solicitat suplimentarea forțelor de ordine care să se asigure că sunt respectate regulile de protectie impuse în pandemie. Mai mult, primarul spune că nu va mai tolera ca turiștii beti să solicite interventia echipelor de la Salvamont pentru că nu au vrut să coboare de pe munte cu mijloacele de transport pe cablu.

„O măsură suplimentară pe care am stabilit-o vizează sancționarea persoanelor care nu respectă programul de lucru al instalatiilor de transport pe cablu și care sfidează regulile bunului simț. Nu tolerez exprimările de tipul „Hai că a venit taxiul!” ale celor aflați sub influența băuturilor alcoolice, care confundă serviciile de transport în comun cu cele de salvare montană”, a adăugat Vlad Oprea, primarul din Sinaia.

Nu doar turiștii vor primi amenzi. Primăria Sinaia spune că se vor aplica amenzi și pentru agentii economici care desfășoară activitati de alimentatie publică în golul alpin al stațiunii și care nu își vor adapta programul de lucru în concordanță cu programul instalatiilor de transport pe cablu.

Măsuri de urgenţă la Sinaia pentru respectarea măsurilor de prevenţie, după ce pârtiile şi telegondola au fost luate cu asalt