AMENZI USTURĂTOARE pentru cei care dau muzica prea tare în casă

Legea care reglementează sancţiunile pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice (61/1991), a fost republicată, recent, în Monitorul Oficial, ca urmare a intrării în vigoare a Noului Cod penal şi a Noului Cod de procedură penală. Documentul cuprinde o listă cu fapte considerate contravenţii, care se sancţionează cu amenzi de până la 6.000 lei.

14 mart. 2014, 12:14
AMENZI USTURĂTOARE pentru cei care dau muzica prea tare în casă

Tulburarea liniştii locatarilor între orele 22:00 – 8:00 şi 13:00 – 14:00 de către orice persoană „prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata veci-nătate a acestora” se sancţionează cu amendă între 500 de lei şi 1.500 lei, potrivit cugetliber.ro.

De asemenea, aceeaşi amendă riscă şi cei care organizează petreceri acasă, în corturi, în spaţiu descoperit sau în apropierea locuinţelor sau a imobilelor, de natură să deranjeze vecinii.