America, TOPITĂ de incendii de vegetaţie şi caniculă excesivă GALERIE FOTO şi VIDEO

Statele Unite se confruntă cu incendii devastatoare şi temperaturi-record care au afectat  zeci de milioane de americani. Mercurul din termometre a urcat la valori infernale în ultimele zile în sud-vestul ţării, unde cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa. În paralel, flăcările au distrus zeci de mii de hectare de vegetaţie, iar sute de oameni au fost evacuaţi.

21 iun. 2016, 14:17

În sud-vestul Statelor Unite, recordurile de căldură au fost depăşite, mercurul din termometre a atins sau a depăşit 50 de grade Celsius. Cinci excursionişti au murit în statul Arizona din cauza acestui val de căldură, printre ei o tânără de 28 de ani care se plimba cu bicicleta în împrejurimile Phoenix-ului, Arizona. Aici, s-au înregistrat 49 de grade celsius, iar recordul este de 50 de grade, datând din 1990, potrivit România TV.

„Acesta este dezastrul nostru! Nu avem uragane sau tornade, cutremure, în schimb ne confruntăm cu căldura excesivă”, a declarat John Brackenbury, un membru al Armatei Salvării.

Şi în statele New Mexico și California, valul de căldură a făcut ravagii: 50 de grade Celsius au fost înregistrate în pădurea Cibola, New Mexico, unde au izbucnit cinci incendii masive, 48 de grade Celsius s-au înregistrat la Palm Springs și 40 de grade, în Los Angeles.

Citeşte şi Incendii de vegetaţie în Europa, dar şi peste ocean, în Statele Unite VIDEO

Şi în statele New Mexico și California, valul de căldură a făcut ravagii: 50 de grade au fost înregistrate în pădurea Cibola, New Mexico, unde au izbucnit cinci incendii masive, 48 de grade la Palm Springs și 40 de grade în Los Angeles. În Santa Barbara, peste 2000 de pompieri luptă cu incendiile de vegetaţie.

Canicula afectează 30 de milioane de americani, iar meteorologii au veşti bune abia pentru sfârşitul săptămânii, când temperaturile încep să scadă uşor.