Americanii din România au ales-o pe Hillary Clinton la pseudoalegerile organizate de Ambasada Statelor Unite

Oficialii americani din România şi-au ales deja preşedintele! Zeci de personalităţi politice şi culturale care au participat la pseudoalegerile organizate de Ambasada Statelor Unite au votat pentru Hillary Clinton. După alegeri, invitaţii au avut parte şi de un concert, iar printre solişti s-a numărat şi cântăreaţa Monica Anghel, care a făcut furori cu un hit al anilor 90. 

09 nov. 2016, 07:34
Americanii din România au ales-o pe Hillary Clinton la pseudoalegerile organizate de Ambasada Statelor Unite

Într-o rundă de alegeri simulate, invitaţii au votat-o în număr covârşitor pe Hillary Clinton, dar au scris pe buletine şi nume precum Batman, JFK şi personajul Tyrion Lannister, din ”Urzeala Tronurilor”.

Dacă alegerile fictive organizate la Ambasada Statelor Unite au dat-o drept câştigătoare pe Hillary Clinton, adjunctul şefului misiunii diplomatice a Statelor Unite, Dean Thompson nu a vrut să dea niciun indiciu asupra candidatului pe care l-a votat şi pe care îl preferă la cârma Americii. Thompson a mărturisit însă că, asemeni tuturor americanilor, aşteaptă de la viitorul şef de stat să creeze o naţiune unită. 

„În Statele Unite totul se bazează pe electorii din fiecare stat şi statele nu au încheiat raportările, deci însă nu suntem siguri. E o şansă destul de mare ca Donald Trump să câştige alegerile. Ar fi nepotrivit din partea mea să comentez despre cine ar putea câştiga şi cine nu…Cred că ceea ce americanii vor de la oricare preşedinte este să fie cineva care să încerce să creeze o naţiune unită şi să ne conducă mai departe”, a declarat Dean Thompson.

La rândul lui, ambasadorul Hans Klemm a spus că pentru „ca o democraţia să funcţioneze, toţi cetăţenii trebuie să participe”.

„În încurajez şi pe americani şi pe români să voteze. Îi rog şi pe români să voteze la parlamentarele de aici, care vor avea loc peste doar 5 săptămâni”, a declarat Hans Klemm.

Politicienii români s-au jucat şi ei de-a americanii, însă s-au descurcat mai greu cu limba engleză.

La petrecerea organizată de Ambasada Statelor Unite şi-a făcut apariţia şi Howard Dell, actorul care a făcut senzaţie la un concurs de talente din România.

Aproximativ 600 de persoane au venit la eveniment, în cea mai mare parte studenţi români, politicieni, reprezentanţi ai societăţii civile şi şefi de instituţii. Printre aceştia s-au aflat ministrul Mediului, Cristina Paşca Palmer, care a reprezentat Guvernul, şi parlamentarii Ecaterina Andronescu, Mihnea Costoiu, Ana Birchall, Marius Obreja şi Florin Alexe, precum şi liderul PNL Bucureşti, Cristian Buşoi. Din partea Preşedinţiei a venit consilierul de stat Dudu Ionescu. Au participat şi reprezentanţi ai corpului diplomatic, în frunte cu ambasadorul Franţei, Francois Saint-Paul.