Americanii i-au interzis unui sirian care a realizat un documentar nominalizat la Oscar să intre în SUA

Autorităţile americane i-au interzis unui sirian de 21 de ani,care a realizat mare parte din filmările unui documentar britanic despre voluntarii civili din Siria,nominalizat la Premiile Oscar, să intre în ţară întrucât oficialităţile SUA ar fi găsit informaţii compromiţătoare în privinţa acestuia, potrivit BBC.

26 feb. 2017, 11:17
Americanii i-au interzis unui sirian care a realizat un documentar nominalizat la Oscar să intre în SUA

Este vorba de Khaled Khatib, care a realizat mare parte din filmările la un documentar britanic intitulat „The White Helmets”. Documentarul Netflix are 40 de minute şi spune povestea voluntarilor Syrian Civil Defence, care îşi riscă viaţa pentru a salva civilii din Siria. Filmul este considerat a fi favoritul Marii Britanii la obţinerea unui Oscar la categoria cel mai bun documentar.

Khaled Khatib face parte din Grupul Căştilor Albe („The White Helmets group”, denumit astfel pentru că membrii săi poartă căşti albe) şi a ajutat la filmarea acestei organizaţii care operează în anumite părţi din Siria controlată de rebeli, informează Mediafax.

Citeşte şi OSCAR 2017 LIVE VIDEO: Surprize mari la decernarea premiilor. LISTA CASTIGATORI OSCAR 2017

Siria se află în centrul unui război sângeros în care au murit aproximativ 500.000 de oameni şi alte 11 milioane şi-au părăsit casle sau ţara.

Khaled Khatib trebuia să plece în SUA din Turcia, pentru a ajunge la cea de-a 89-a ediţia a Premiilor Oscar, însă înainte de a se urca în avion, autorităţile americane au declarat că ar fi găsit informaţii defavorabile în privinţa lui Khatib, ceea ce poate însemna de la conexiuni teroriste la nereguli în privinţa paşaportului acestuia.