Americanii au pârjolit culturile în România. Militarii au distrus cu tancurile grâul şi porumbul din Ialomiţa VIDEO

Publicat: Joi, 20 Iunie 2019 21:04 // Actualizat: Joi, 20 Iunie 2019 22:50 // Sursa: romaniatv.net

Militari ai Armatei SUA, care se deplasau, joi după-amiază, în condiţii meteo nefavorabile, pe timpul desfăşurării unor activităţi de instruire din cadrul Exerciţiului Multinaţional Saber Guardian 19, în zona Insulei Ialomiţei, au traversat, din eroare, cu tehnica de luptă blindată din dotare o zonă agricolă, rezultând distrugerea unor culturi, informează un comunicat transmis de Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Militari americani din cadrul Exerciţiului Multinaţional Saber Guardian 19 au intrat, joi, cu tehnica blindată din dotare prin mai multe culturi din zona Insulei Ialomiţei, distrugându-le. Incidentul s-a produs ”în condiţii meteo nefavorabile”, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Reprezentanţii MApN şi ai armatei SUA cercetează incidentul şi vor acorda despăgubiri proprietarilor.

Zona în cauză nu era situată pe traseul de deplasare convenit cu autorităţile locale şi cu agenţii economici care au în proprietate terenuri în zonă.

Sursa citată a precizat că "o comisie formată din reprezentanţi ai MApN şi armatei SUA cercetează împrejurările în care s-a produs incidentul".

"În jurul orei 18,30, s-a desfăşurat la primăria localităţii Stelnica o întâlnire a reprezentanţilor comisiei cu cei ai primăriei Stelnica şi proprietarilor terenului, pentru evaluarea pagubelor, stabilirea valorilor despăgubirilor şi a modului de acordare a acestora, în conformitate cu legislaţia naţională şi acordurile bilaterale în vigoare", mai precizează comunicatul MApN.

O comisie formată din reprezentanţi ai MApN şi armatei SUA cercetează împrejurările în care s-a produs incidentul.

Exerciţiul Multinaţional Saber Guardian 2019 (SG19), la care participă apriximativ 13.500 de militari din 14 ţări, se desfăşoară în localităţile Cincu, Borduşani, Babadag, Smârdan şi Râşnov.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
culturi distruse Stelnica Insula Ialomitei MApN Saber Guardian 19
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8393
RON
07 Jun
noapte 16 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H