Americanii trag la sorţi pentru a-l vedea pe Papa Francisc la procesiunea din central Park

Papa Francisc va participa la o procesiune în celebrul Central Park, cu ocazia vizitei sale la New York de la sfârșitul lunii septembrie, a anunțat marți municipalitatea metropolei americane, care va trage la sorți numele celor care vor asista la eveniment.

01 sept. 2015, 18:43
Americanii trag la sorţi pentru a-l vedea pe Papa Francisc la procesiunea din central Park

‘În 25 septembrie, Papa Francisc va saluta mii de invitați în cadrul unei procesiuni istorice în Central Park’, a transmis primăria într-un comunicat, citat de AFP.

Spațiul fiind limitat, locuitorii orașului New York care vor dori să asiste la procesiune trebuie să fie trași la sorți la o ‘loterie’ organizată în perioada 3-7 septembrie pe site-ul municipalității.

‘Procesiunea din Central Park va da ocazia câtorva mii de new-yorkezi să fie aproape de papa Francisc’, a transmis primarul Bill de Blasio, potrivit comunicatului amintit. ‘Suntem mândri să primim în orașul nostru una dintre cele mai puternice voci ale lumii și îi suntem recunoscători arhiepiscopiei pentru cooperare, oferind unui număr cât mai mare de new-yorkezi ocazia să se alăture acestei vizite istorice’, a adăugat el, informează Agerpres.

Citeşte şi Papa Francisc, decizie istorică: Femeile care au făcut avort vor fi iertate

Papa Francisc începe o vizită în Statele Unite la 22 septembrie. După o întâlnire la Washington cu președintele Barack Obama, la 23 septembrie, și un discurs în Congres, o zi mai târziu, suveranul pontif va merge la New York, unde va avea o agendă încărcată: în dimineața zilei de 25 septembrie va rosti un discurs la ONU, apoi va participa la o ceremonie ecumenică organizată la locul atentatelor de la World Trade Center și va ține o slujbă la Madison Square Garden în cursul serii. Va urma desigur și procesiunea din Central Park.

Suveranul pontif va vizita și o școală primară, ‘Our Lady Queen of Angels’, deschisă în urmă cu 120 de ani în cartierul multietnic ‘East Harlem’, și se va întâlni cu minori fără acte care au intrat singuri în Statele Unite, neînsoțiți de vreun adult, încheie AFP.