Americanul care a trimis colete-capcană unor personalităţi politice, condamnat la 20 de ani de închisoare

Publicat: Marţi, 06 August 2019 14:04 // Actualizat: Marţi, 06 August 2019 14:04 // Sursa: romaniatv.net

Un american de 57 de ani care a trimis o serie de colete-capcană unor personalităţi democrate şi unor critici ai preşedintelui american Donald Trump a fost condamnat luni, la New York, la 20 de ani de închisoare.

Trimiterea prin poştă a acestor bombe artizanale pentru care Cesar Sayoc a pledat vinovat în martie a suscitat o îngrijorare la scară naţională şi a dus la o amplă anchetă a poliţiei pe întreg teritoriul american. "Natura şi circumstanţele acestor infracţiuni sunt oribile", a explicat judecătorul Jed Rakoff când şi-a dat verdictul.

Sayoc, care locuia în Florida, a expediat coletele la sfârşitul lui octombrie 2018 la circa 15 personalităţi anti-Trump. Printre personalităţile vizate se află miliardarul şi filantropul George Soros, fostul secretar de stat Hillary Clinton, fostul preşedinte Barack Obama, fostul vicepreşedinte Joe Biden sau actorul new-yorkez Robert de Niro.

Niciunul dintre colete nu a explodat şi nici măcar nu a ajuns la destinatari. Însă vizându-i în mod specific pe democraţi, acestea au făcut să crească tensiunea în SUA, în plină campanie electorală pentru alegerile de la jumătatea mandatului de la 6 noiembrie, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Un admirator al lui Donald Trump a pledat "vinovat" pentru 65 de capete de acuzare pentru expedierea de colete-capcană

Cesar Sayoc, care avea antecedente judiciare şi trăia într-o camionetă acoperită cu postere pro-Trump şi anti-democrate, a fost arestat în Florida, la cinci zile după ce primul colet a fost găsit în cutia din scrisori a reşedinţei lui George Soros din nordul New York-ului.

În urma unei vaste operaţiuni, poliţia a găsit amprentele sale digitale şi ADN-ul său pe pachete. Bărbatul a fost inculpat iniţial pentru 30 de capete de acuzare, care făceau ca el să rişte închisoarea pe viaţă, potrivit Agerpres.

El a pledat vinovat în cele din urmă vinovat pentru 65 de capete de acuzare, recunoscând că a trimis 16 colete-capcană unor personalităţi din rândul democraţilor.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8358
RON
15 Aug
noapte 19 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H