Amnesty International afirmă că deţine probe privind crimele de război comise în estul Ucrainei

Organizaţia pentru drepturile omului Amnesty International (AI) a anunţat miercuri că deţine probe documentate privitoare la crimele de război comise de ambele părţi în conflictul dintre forţele guvernamentale ucrainene şi rebelii separatişti proruşi în estul Ucrainei, transmite Reuters.

10 sept. 2014, 09:24
Amnesty International afirmă că deţine probe privind crimele de război comise în estul Ucrainei

Amnesty International consideră conflictul din Ucraina drept un conflict internaţional, iar pe Rusia parte în acest conflict”, a afirmat secretarul general al AI, Salil Shetty, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Moscova.

Amnesty International i-a cerut luni Kievului să ‘pună capăt execuţiilor şi crimelor de război’ comise de batalioane de voluntari care acţionează alături de forţe armate în estul Ucrainei, cerând noului guvern să promită că va consolida statul de drept. Acest apel se bazează pe concluziile cercetătorilor organizaţiei pentru apărarea drepturilor omului ce raportează un număr crescut de execuţii în regiunea Lugansk, un fief al rebelilor proruşi, comise de batalionul de voluntari ‘Aidar’.

AI i-a mai cerut Ucrainei ca toate batalioanele de voluntari, inclusiv ‘Aidar’, să fie plasate sub un comandament, iar cei vinovaţi să fie aduşi în faţa justiţiei.