AN SCOLAR 2019-2020. Anunţ de ultimă oră al ministrului Educaţiei

Daniel Breaz, ministrul interimar al Educatiei, anunta ca noul an scolar care incepe in 9 septembrie nu va aduce schimbari in privinta examenelor pe care le vor sustine elevii.

03 sept. 2019, 08:32
AN SCOLAR 2019-2020. Anunţ de ultimă oră al ministrului Educaţiei
„Nu vom merge pe modificari din punct de vedere al tipului de examen ce va fi dat atat la evaluarea nationala, cat si la bacalaureat. Se va merge pe aceleasi chestiuni clasice. Sunt, intr-adevar, discutii vis-a-vis de modul in care se desfasoara un anumit examen, ca e mai bine, ca e mai putin bine sa mergem cu un test grila. Chiar daca poate unii dintre elevi la un moment dat ar prefera un test grila s-ar putea trezi cu foarte multe suprize vis-a-vis de testul respectiv. Nu inseamna ca daca un examen este conceput a fi de tip grila ar fi mai simplu decat un examen clasic”, a declarat Daniel Breaz, intr-un interviu pentru hotnews.ro.  
 
 
„Sunt anumite materii la care trebuie sa-i lasi elevului sa-si arate creativitatea, sa se exprime liber, sa vedem fiecare ce poate, sa vedem modul in care raspunde la o anumita intrebare. La un test grila te duci destul de tehnic, bifezi niste raspunsuri chiar daca tu in spatele testului respectiv ai facut niste rezolvari pe ciorna”, a completat ministrul interimar.
In urma cu un an s-a vorbit despre decizia de reintroducere a testelor grila la examenele nationale, dupa mai bine de zece ani de cand au fost scoase. Mai mult, modele de subiecte care includeau si teste grila, au fost publicate online, insa ulterior au fost scoase de pe site.
 
Elevii incep anul viitor Evaluarea Nationala in 15 iunie 2020, conform calendarului aprobat deja de minister. 
 
Calendar Evaluarea Nationala 2020 pentru absolventii de clasa a VIII-a:
 
15 iunie 2020 – proba scrisa la Limba si literatura romana sa aiba loc in data de 15 iunie 2020.