AN ŞCOLAR 2020-2021. Profesorii şi elevii nu ştiu încă cum se vor desfăşura cursurile

Mai sunt doar două săptămâni până când începe noul an şcolar, iar profesorii şi elevii nu ştiu cum se vor desfăşura orele. Ludovic Orban le-a cerut ministrului Educaţiei şi ministrul Sănătăţii, la începutul şedinţei de guvern de luni, să finalizeze ordinul comun pentru a stabili regulile după care vor începe școlile.

01 sept. 2020, 05:39
AN ŞCOLAR 2020-2021. Profesorii şi elevii nu ştiu încă cum se vor desfăşura cursurile

Potrivit unui Ordin al ministrului Sănătății, elevii din clasele primare şi din anii terminali vor face cursuri doar dimineaţă.

„În general liceele şi şcolile ţineau cont ca inclusiv anii terminali să înveţe dimineaţă pentru că există o doză de efort astfel încât să fie avantajaţi, să fie pregătiţi pentru examenele naţionale. Orele nu vor fi scurtate, nu a fost în ghid o astfel de propunere”, spune Iulian Cristache, reprezentant al Federaţiei de Părinţi, potrivit stirileprotv.ro. 

În plus, dacă înainte ghiozdanul unui elev nu trebuia să depăşească 2,5 kilograme, acum, greutatea ghiozdanului nu trebuie să fie mai mare de 10% din greutatea corpului.

Citeşte şi Nelu Tătaru, referitor la momentul începerii şcolilor. Ce recomandă ministrul Sănătăţii pentru evitarea răspândirii COVID-19

Unele şcoli private au început deja cursurile în condiţii speciale.  

O școală din București a luat în calcul inclusiv un sistem de separare a elevilor. Aceştia au fost împărţiţi în trei comunităţi care nu se întâlnesc niciodată. Fiecare etaj are comunitatea sa, iar elevii ies la joacă în curte în baza unui program strict.

„Dacă apar probleme. Scoala are cabinet medical. Copiii stau în izolator. Este anunțat părintele despre paşii care necesită testare”, spune Florentina Ştefan, directoarea şcolii. 

Elevii pot reveni la şcoală doar cu un test de covid negativ. 

Gabriela Firea a făcut anunţul: „Testare gratuită pentru elevii şi profesorii din Bucureşti”

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei a făcut public anunţul prin care elevii şi profesorii din Bucureşti vor putea fi testaţi gratuit. Ea susţine că acest lucru este posibil pentru că a „crescut capacitatea de testare, achizitionand aparate de testare PCR si teste, ca sa nu ne ia prin surprindere inceputul de an scolar”.

„Testare gratuita pentru elevii si profesorii din Bucuresti! Am crescut in aceasta vara capacitatea de testare, achizitionand aparate de testare PCR si teste, ca sa nu ne ia prin surprindere inceputul de an scolar. Spunem, astfel, DA bunei organizari si NU panicii si haosului!

Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor, demarează cel mai amplu program de testare în mediul şcolar, unic până acum în ţară, care corespunde programelor similare din întreaga Europă: vom testa, la cerere, toti angajatii unitatilor de invatamant din Capitala, cadre didactice sau personal auxiliar, indiferent daca sunt scoli de stat sau private! Am pregătit teste pentru 17.000 de persoane, reprezentând personalul din unităţile de învăţământ, inclusiv personal auxiliar. Avem o capacitate de testare de 5.000 de teste pe zi.

Testam gratuit si elevii cu semne de infectie respiratorie acuta si care au recomandandari de testare din partea medicilor scolari, de familie sau pediatri”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Citeşte şi Este OFICIAL! Părinţii vor primi zile libere plătite, dacă se închid şcolile