Ana Baniciu, devastată după infernul trăit în Israel: „ Să îi mulțumim lui Dumnezeu că nu se aud sirene în România. Am învățat să apreciez pacea”

Ana Baniciu a reușit să revină în siguranță în România, după ce a fost martora atacului terifiant din Israel, care a avut loc în data de 7 octombrie. Fiica celebrului cântăreț, Mircea Baniciu, a avut parte de o serie de revelații și, dat fiind că a fost martora unei asemenea tragedii, a învățat să aprecieze viața altfel.

20 oct. 2023, 12:47
Ana Baniciu, devastată după infernul trăit în Israel: „ Să îi mulțumim lui Dumnezeu că nu se aud sirene în România. Am învățat să apreciez pacea”
Ana Baniciu, devastată după infernul trăit în Israel: „ Să îi mulțumim lui Dumnezeu că nu se aud sirene în România. Am învățat să apreciez pacea”

Ana Baniciu s-a confruntat în mod direct cu războiul din Israel, în timp ce se afla într-o vacanță în Țara Sfântă. Cu toate că nu a vrut să îi comunice tatălui ei detalii situația tensionată în care se afla, acesta a aflat de la jurnaliști care l-au contactat. Ana a ales să păstreze tăcerea pentru a nu își îngrijora tatăl, dar în cele din urmă a fost nevoită să îi dezvăluie adevărul.

Citește și: Cât le-a costat pe Ana Baniciu și Raluka să se întoarcă acasă din infernul din Israel. „O senzație foarte ciudată în Tel Aviv”

Vedeta a povestit  că sunetele alarmelor care anunțau atacurile aeriene au fost înfricoșătoare pentru orice turist sau cetățean care se afla în Israel în timpul conflictului. După această experiență, Ana a acumulat învățături valoroase, iar tragedia care se întâmplă în momentul de față în Orientul Mijlociu  a ajutat-o să apreciază diferit țara natală și viața, în general.

„Am învățat să apreciez mai mult pacea și liniștea, să apreciez România, că noi suntem aici în siguranță, momentan. Îi mulțumim lui Dumnezeu că nu se aud sirene în România și în București. A fost o experiență grea, pe care nu vreau s-o mai retrăiesc. Îmi pare rău că se întâmplă asta în anii ăștia ai noștri. Îmi pare rău că ai noștri copii vor trăi chestia asta urâtă. Sper să se termine cât mai repede. Noi nu știm, până nu ești acolo să simți energia aia, evident că noi n-am simțit tot ce se întâmpla rău, dar e o energie aparte.”, a dezvăluit Ana Baniciu, în urmă cu foarte puțin timp, pentru cancan.ro

„Tata nu a știut. Am preferat să nu-i spun, până când l-a sunat cineva de la o televiziune. Cert e că pe seară m-a sunat el, l-am sunat pe cameră, vorbeam cu el și în timp ce vorbeam cu el, au început sirenele. Și a văzut fix momentul ăla de panică, când noi trebuia să alergăm spre buncăre. Era pe cameră și nu-i venea să creadă. Am zis ”Mircea, trebuie să-ți închid!”, a mai spus cântăreața, pentru aceeași sursă citată mai sus.

Vedeta a povestit evenimentul cu puțin timp în urmă, oferind detalii tulburătoare despre experiența trăită în Țara Sfântă:

„Ne-am trezit cu o sirenă pe strada noastră. Sirenă care ne anunța că trebuie să mergem rapid în buncăre. Nu am apucat să ajungem în buncăre, până când am auzit explozia propriu-zisă, în zona noastră. Doar că Israelul și Tel Avivul, în special, sunt cam cei mai tari pe parte de a se apăra, mai ales aerian. Nu știm dacă racheta, bomba sau ce a fost ea a avut explozie în cer sau pe pământ. Aici nu se vede absolut nimic că arde, fum sau ceva. Am aflat că nu e o chestie comună ce s-a întâmplat azi. Este pustiu pe stradă. Am încercat să ieșim să luăm ceva de mâncare și am auzit altă sirenă. Am intrat într-un buncăr al unui bloc, care era cel mai apropiat bloc. Ne-au deschis niște oameni. Înțeleg că au reușit să intre mulți civili din Gaza în Israel și au început să împuște pe stradă, în partea de Sud. Deci e chiar război, în adevăratul sens al cuvântului”, a povestit Ana Baniciu.

Citește și: „Ne-am trezit cu sirenele peste tot și de trei ore auzim bombe”. Raluka și Ana Baniciu, prinse în mijlocul bombardamentelor din Israel. Artistele plecaseră la Tel Aviv pentru un concert