Ana Birchall, despre misiunea de evaluare MCV: Autorităţile române vor continua acest dialog în vederea ridicării MCV

Ministrul justiţiei, Ana Birchall, a primit, marţi, la sediul Ministerului Justiţiei, o delegaţie din partea Uniunii Europene în contextul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), în prima misiune de evaluare organizată în România în acest an. "Autorităţile române vor continua acest dialog instituţional şi transparent cu reprezentanţii Comisiei, în vederea ridicării Mecanismului de Cooperare şi Verificare”, a spus Birchall.

02 iul. 2019, 11:01
Ana Birchall, despre misiunea de evaluare MCV: Autorităţile române vor continua acest dialog în vederea ridicării MCV

Misiunea de evaluare desfăşurată în România reprezintă o continuare a discuţiilor informale tehnice organizate în primăvara anului 2019 la Bruxelles, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Justiţiei.

În cadrul întâlnirii, Birchall a prezentat progresele înregistrate de România în cadrul MCV şi a reafirmat determinarea autorităţilor române de a continua analiza tehnică a fiecărui punct din raportul MCV, în vederea ridicării acestuia.

„România este o ţară profund ataşată valorilor europene şi statului de drept, preocupată de respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor săi şi ale cetăţenilor europeni. Apreciem deschiderea colegilor de la Bruxelles pentru un dialog constructiv în scopul identificării celor mai bune soluţii. Autorităţile române vor continua acest dialog instituţional şi transparent cu reprezentanţii Comisiei, în vederea ridicării Mecanismului de Cooperare şi Verificare”, a subliniat Birchall, citată în comunicat.

Misiunea MCV se înscrie în cadrul general de evaluare aferent mecanismului şi presupune o serie de reuniuni tehnice cu reprezentanţii instituţiilor implicate în îndeplinirea obiectivelor MCV.