Ana Birchall: Mi-am exprimat nemulţumirea faţă de Felix Bănilă

Ana Birchall, ministrul Justiţiei, s-a întâlnit marţi cu Felix Bănilă, şeful DIICOT şi i-a transmis că e nemulţumită că nu au fost adoptate măsurile de combatere a criminalităţii pe care le-a cerut în urmă cu două luni şi de modul în care s-a desfăşurat intervenţia care a avut loc vineri, la casa familiei Luizei Melencu.

02 oct. 2019, 08:07
Ana Birchall: Mi-am exprimat nemulţumirea faţă de Felix Bănilă

”Confirm că mi-am exprimat nemulţumirea faţă de faptul că de două luni am cerut măsuri ferme pentru combaterea criminalităţii”, a declarat Ana Birchall despre discuţia avută marţi cu Felix Bănilă.

O altă nemulţumire a ministrului este modul cum desfăşăşoară intervenţia la casa familiei Melencu, unde numeroşi jandarmi au fost trimişi pentru a o lua pe mama Luizei Melencu în vederea prelevării probelor biologice pentru un nou test ADN.

”Mi-am exprimat profunda nemultumire – am avut şi vineri o discuţie telefonică – pentru că că eu nu consider deloc acceptabil modul în care s-a acţionat vineri la domiciliul familiei Melencu”, a precizat Ana Birchall. Ea spune că e important să se respecte legea, dar trebuie manifestat şi respect faţă de suferiţa familiei, a cărei fiică a dispărut în urmă cu aproape şase luni.

”Aceşti oameni nu vor decât să fie ascultaţi şi să se afle adevărul”, a precizat ministrul Justiţiei.

Felix Bănilă s-a răzgândit după ce a vrut iniţial să intre în concediu începând de azi. Asta, după ce preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia. Bănilă ar putea să decidă astăzi dacă pleacă din fruntea instituţiei, potrivit România TV. Asta în condiţiile în care ministrul Justiţiei este hotărât să ceară revocarea procurorului şef al DIICOT. 

Citeşte şi: Felix Bănilă ar putea să decidă astăzi dacă pleacă din fruntea DIICOT