Ana Birchall: PDL nu are decenţă şi se acoperă de ridicol atunci când critică actuala guvernare

Deputatul PSD Ana Birchall a declarat în cadrul unei intervenții susținute în plenul Camerei Deputaților că România trebuie să-și continue parcursul din ultimul an pentru a-și atinge obiective ce țin de aderarea la spațiul Schengen, dezvoltarea economiei și atragerea de investitori.

01 oct. 2013, 09:48
Ana Birchall: PDL nu are decenţă şi se acoperă de ridicol atunci când critică actuala guvernare

“Trebuie ca țara noastră să-și continue drumul început în 2012. Avem nevoie de banii europeni pentru a sprijini capitalul autohton și investitorii români. Dar avem nevoie și să schimbăm imaginea României în plan extern pentru ca investitorii străini să vină la noi în țară și să ajute la dezvoltarea economiei. Și nu în ultimul rând, trebuie ca România să ajungă în spațiul Schengen pentru a arăta că este un membru de încredere al U.E.”, a declarat parlamentarul social-democrat.

Din cauza guvernărilor anterioare a fost ratată aderarea la spațiul Schengen și au avut loc mai multe suspendări ale programelor operaționale prin care erau distribuite fondurile europene. “Reprezentanții PDL, fostul partid de la guvernare. ar trebui să încerce să se abțină de la orice declarații pe tema aderării României la Schengen, pentru că au devenit ridicoli săptămâna trecută. Acest obiectiv a fost ratat tocmai din cauza ultimelor două guverne ale României, conduse de Mihai Răzvan Ungureanu și Emil Boc.

Dacă cei doi n-ar fi fost atât de ocupați, unul cu cu achiziția de produse cosmetice, iar altul să fie servil față de Traian Băsescu, poate România ar mai fi avut o șansă să ajungă în spațiul Schengen. Nu l-am auzit nici pe primarul Clujului, dar nici pe colegii săi să le ceară scuze românilor pentru acest eșec. Și eu cred că cetățenii acestei țări merită aceste scuze din partea celor care i-au condus și care n-au fost în stare să facă munca pentru care au fost plătiți”, a mai afirmat Ana Birchall.

Deputatul a mai adăugat că “România a avut mai multe programe operaționale regionale blocate din cauză că ele au fost prost gestionate de miniștrii PDL. Din 2012 până în prezent, actualul Guvern a prezentat în mai multe rânduri exemple de corupție și proastă utilizare a fondurilor europene, care au dus în cele din urmă la suspendarea programelor operaționale.

Nu i-am văzut pe foștii guvernanți mergând în județele care aveau atât de multă nevoie de banii europeni, să explice oamenilor că ei sunt responsabili pentru răpirea șansei la un trai mai bun. Și spun asta în calitate de reprezentant al unui județ care are mare nevoie de fondurile U.E. Este vorba despre Vaslui, județ cu o situație economică dificilă, cu oameni care își găsesc greu locuri de muncă, copii pe care de multe ori părinții nu au bani să-i trimită la școală sau pensionari cărora de-abia le-ajung banii pentru traiul zilnic”.

“România trebuie să continue pe linia redeschiderii în plan extern și trebuie să folosească în continuare diplomația pentru a-și crea o imagine favorabilă în fața investitorilor străini. Așa putem obține locurile de muncă de care au nevoie cetățenii noștri, banii de care are nevoie țara noastră pentru a se dezvolta și în cele din urmă nivelul de trai pe care îl merită cei pe care îi reprezentăm aici în Parlament și în fața cărora suntem datori să facem tot ceea ce am promis că vom face pentru binele lor”, a mai declarat deputatul PSD.