Ana Bogdan, parcurs senzaţional la BRD Bucharest Open. S-a calificat în sferturile de finală

Ana Bogdan, a cincea jucătoare română ca valoare conform ierarhiei WTA, s-a calificat miercuri în sferturile de finală ale turneului BRD Bucharest Open.

19 iul. 2017, 15:35
Ana Bogdan, parcurs senzaţional la BRD Bucharest Open. S-a calificat în sferturile de finală

Ana Bogdan, numărul 108 mondial, a eliminat-o cu 6-4, 7-5 pe jucătoarea turcă Cagla Buyukakcay, la capătul a două ore şi 7 minute de joc. În primul set s-a consemnat un singur break, pe care Ana Bogdan l-a reuşit la scorul de 2-2, reuşind apoi să se impună cu 6-4, în 54 de minute. Setul secund a fost mai echilibrat, departajarea la două game-uri făcându-se la scorul de 5-5.

Citeşte şi BRD Bucharest Open. România are cinci reprezentante în optimi, Alexandra Dulgheru este ultima calificată

Ana Bogdan este a doua jucătoare calificată în sferturi, după nemţoaica Julia Goerges, care a eliminat-o cu 7-6, 6-3 pe Alexandra Sasnovic. Ana Bogdan va juca în turul următor cu învingătoarea dintre muntenegreana Danka Kovinic şi principala favorită a turneului de la Bucureşti, Anastasia Sevastova.

Marţi, în primul tur, Ana Bogdan o eliminase pe Sorana Cîrstea. Pentru performanţa sa la BRD Bucharest Open, Ana Bogdan şi-a asigurat un cec de 5.900 de dolari şi 60 de puncte WTA, cu care urcă un loc în ierarhia WTA de pe 108 pe 107.